Citi: Αναβαθμίζει στα 30 ευρώ την τιμή - στόχο για τη Mytilineos - Οι 3 βασικοί καταλύτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Αναβαθμίζει στα 30 ευρώ την τιμή - στόχο για τη Mytilineos - Οι 3 βασικοί καταλύτες
Ο αναλυτής της CITI υπολογίζει ότι η MYTILINEOS θα αγγίξει τα 900 εκατ. ευρώ EBITDA το 2023 και θα ξεπεράσει τα 950 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ εκτιμά ότι η κερδοφορία θα υπερβαίνει το €1δισ. (EBITDA) στα επόμενα 2 έτη.

Στα 30 ευρώ, από 26 ευρώ προηγουμένως, ανέβασε την τιμή-στόχο για την MYTILINEOS η τράπεζα CITI, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση για BUY, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή της.

Η CITI, στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ακόμα μία σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της MYTILINEOS το 2023:

  • Εμπορική λειτουργία για πρώτη χρονιά του νέου CCGT (826MW)
  • Επιτάχυνση της ωρίμανσης του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ της MYTILINEOS, η οποία μόνο για το 2023 εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό 1GW νέων έργων ΑΠΕ
  • Σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η Εταιρεία για αυτή τη χρονιά, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κερδοφορίας του Τομέα των Μετάλλων για το 2023

Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της CITI υπολογίζει ότι η MYTILINEOS θα αγγίξει τα 900 εκατ. ευρώ EBITDA το 2023 και θα ξεπεράσει τα 950 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ εκτιμά ότι η κερδοφορία θα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ (EBITDA) στα επόμενα 2 έτη.

Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS σε συνέχεια του μερίσματός του 2022 (1,2 ευρώ ανά μετοχή), εκτιμάται ότι θα μοιράσει τουλάχιστον 1,5 ευρώ ανά μετοχή για κάθε ένα από τα επόμενα τουλάχιστον 3 έτη, το οποίο μεταφράζεται σε 5,5-6% ετήσιας απόδοσης μερίσματος.

Ο αναλυτής της CITI τονίζει ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6μηνο, υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα διαπραγματεύεται σε αρκετά χαμηλά mutliples, 4,7 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για 6,1 φορές που ήταν ο μέσος όρος του 2020.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η CITI θεωρεί ότι η Εταιρεία σήμερα διαπραγματεύεται με σημαντική έκπτωση, της τάξης του περίπου 1,3 δισ. ευρώ (1,4 φορές του EBITDA του 2023) ή αλλιώς η MYTILINEOS έχει περιθώριο ανόδου τουλάχιστον 9 ευρώ ανά μετοχή, από τα σημερινά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Συμφωνία για την εξαγορά της ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ - «Νέα στρατηγικής σημασίας επένδυση»

Επίλεκτος: Δεν διανέμει μέρισμα για τη χρήση 2022 - Το νέο Δ.Σ.

Μακρύς ο δρόμος για τα τραπεζικά μερίσματα - Τα επιτοκιακά spread «έβγαλαν μάτι» - IPO ΔΑΑ: Λιγάκι υπομονή – Attica Bank: «Ενημερωτικές» δυσκολίες - Κάποιες «σκέψεις» για την ΑΚΤΩΡ

gazzetta
gazzetta reader insider insider