Αυξήσεις μισθών 20% στην Inditex των Zara – Στα 1.500 ευρώ ο κατώτατος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις μισθών 20% στην Inditex των Zara – Στα 1.500 ευρώ ο κατώτατος
«Οι μισθοί για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της Inditex ήταν πολύ χαμηλοί σε ορισμένα μέρη της Ισπανίας», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου UGT.

Ο όμιλος Inditex των Zara κατέληξε σε συμφωνία με τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Ισπανίας, CCOO και UGT, για αυξήσεις 20% στους μέσους μισθούς των εργαζομένων στα καταστήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα δύο συνδικάτα ανακοίνωσαν τη συμφωνία για τις αυξήσεις αργά το βράδυ της Πέμπτης, με την UGT να αναφέρει ότι οι μισθοί θα αυξηθούν έως και 40% σε ορισμένα τμήματα της χώρας.

Η Inditex, η οποία απασχολεί περίπου 165.000 άτομα σε 177 χώρες, με το ένα τρίτο του προσωπικού να εδρεύει στην Ισπανία, δεν απάντησε σε αίτημα του βρετανικού πρακτορείου για σχολιασμό. Περίπου το 86% του προσωπικού εργάζεται στα 6.477 καταστήματά της, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι γυναίκες.

Η αύξηση του μισθού αποτελεί μέρος μιας «διαδικασίας ομογενοποίησης» των συνθηκών εργασίας για το προσωπικό στις διάφορες μάρκες της Inditex, σύμφωνα με το έγγραφο της συμφωνίας που υπέγραψαν Inditex και συνδικάτα. Εκτός από τη Zara, η Inditex κατέχει οκτώ μάρκες στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Massimo Dutti, Pull & Bear και Bershka.

«Οι μισθοί για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της Inditex ήταν πολύ χαμηλοί σε ορισμένα μέρη της Ισπανίας», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου UGT, Alvaro Cajigal. «Ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο για άλλες αλυσίδες λιανικής πώλησης».

Οι μισθολογικές αυξήσεις θα κοστίσουν στην Inditex περίπου 167 εκατ. ευρώ ετησίως, ή περίπου 9,7% του λειτουργικού της κόστους, ανέφερε η Bankinter σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Η νέα αύξηση σημαίνει ότι η Inditex θα καταβάλλει κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ το μήνα στους υπαλλήλους καταστημάτων και κατώτατο μισθό 2.041 ευρώ για τους εργαζόμενους με περισσότερες ευθύνες, σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας.

Οι πωλητές καταστημάτων θα λαμβάνουν επίσης μηνιαίες προμήθειες επί των πωλήσεων και ετήσια κίνητρα που θα αυξήσουν τους μισθούς τους σε τουλάχιστον 1.900 ευρώ το μήνα.

Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι η Inditex συμφώνησε επίσης να συνεχίσει να αυξάνει τους μισθούς σύμφωνα με τον πληθωρισμό τα επόμενα τρία χρόνια, όπως έχουν συμφωνήσει και άλλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foodlink: Στο 5% το ποσοστό της Sadion Investments

Rivian: Έπεσε στο 1% το ποσοστό της Ford, με ανησυχίες για τη παραγωγή της ηλεκτροκίνησης

Από τα supercars στις μοτοσικλέτες - 28 δίτροχα των 86.000 ευρώ βάζει στην παραγωγή η Praga

gazzetta
gazzetta reader insider insider