Βρετανία: «Μπλόκο» στο deal Microsoft - Activision των 69 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Μπλόκο» στο deal Microsoft - Activision των 69 δισ. δολαρίων
«Η εξαγορά μπορεί να βλέπει τον ανταγωνισμό στην αγορά του gaming» ανέφερε η βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Ενστάσεις για την εξαγορά της Activision από την Microsoft για το ποσό ρεκόρ στην ιστορία του gaming, ύψους 69 δισ. δολαρίων, εξέφρασε η ρυθμιστική αρχή αγοράς της Βρετανίας (CMA).

Σε ανακοίνωση της CMA που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη αναφέρει πως η εις βάθος έρευνα για το deal εγείρει προβληματισμούς και σκιάζει την αγορά gaming της Βρετανίας.

Η συμφωνία θα οδηγούσε σε «σημαντική εξασθένηση» τον ανταγωνισμό μεταξύ των κονσόλων XBox της Microsoft και PlayStation της Sony και θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία για εκατομμύρια gamers της χώρας.

«Η δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε πως οι gamers στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εμπλακούν μεταξύ παγκοσμίων συμφωνιών που θα μπορούσαν να βλάψουν τον ανταγωνισμό και να επιφέρουν υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία. Κρίνουμε αρχικά πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί» με τη συμφωνία, προσθέτει η CMA.

Σημειώνεται πως η βρετανική αρχή θα λάβει υπόψιν της τα αιτήματα των εταιρειών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων προτού καταλήξει στην τελική ανακοίνωση της στις 26 Απριλίου.

Οι απαντήσεις των εταιρειών

Απαντώντας στην CMA, εκπρόσωπος της Activision δήλωσε πως «ελπίζουμε πως μέχρι τον Απρίλιο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την CMA ώστε να κατανοήσει καλύτερα πως λειτουργία η βιομηχανία μας».

Από την πλευρά της, η Microsoft είπε πως «δεσμευόμαστε για να παρέχουμε επαρκής και εφαρμόσιμες λύσεις προς τους προβληματισμούς της CMA.

Η δέσμευση για 100% πρόσβαση του Call of Duty (η «ναυαρχίδα» της Activision) στην Sony, την Nintendo, την Steam και άλλους διασφαλίζει τα οφέλη της εξαγοράς για τους gamers και τους developers και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες 5,6% στα κέρδη της Sony, παρά τις αυξημένες πωλήσεις του PlayStation 5

Πάνω από 800.000 ευρώ σήκωσε η ελληνική startup Billys - Η επόμενη ημέρα στη διαχείριση κοινοχρήστων

gazzetta
gazzetta reader insider insider