Η Dell απολύει 6.650 υπαλλήλους εξαιτίας του «αβέβαιου μέλλοντος» 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Dell απολύει 6.650 υπαλλήλους εξαιτίας του «αβέβαιου μέλλοντος» 
Οι απολύσεις αφορούν περίπου το 5% του παγκόσμιου προσωπικού της εταιρείας.

Σε περικοπές 6.650 θέσεων εργασίας προχωρά η Dell, με την εταιρεία να προστίθεται στη λίστα των απολύσεων από τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ εν μέσω της ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, τις απολύσεις έκανε γνωστές ο συν-CEO της Dell, Τζεφ Κλαρκ μέσω memo που απέστειλε στο προσωπικό και ισχυριζόμενος πως η εταιρεία αντιμετωπίζει συνθήκες αγοράς που «αναμένεται να επιδεινωθούν ενόψει ενός αβέβαιου μέλλοντος». Οι απολύσεις αφορούν περίπου το 5% του παγκόσμιου προσωπικού της Dell.

Σύμφωνα με το IDC, η Dell και άλλοι παραγωγοί υπολογιστών κατέγραψαν μεγάλη πτώση στις αποστολές PC στο δ' τρίμηνο του 2022, με την Dell να σημειώνει πτώση 37% σε σχέση με τις αποστολές στο δ' τρίμηνο του 2021. Η Dell μετρά περίπου το 55% των συνολικών εσόδων της από τα PC.

Μετά από τις 6.650 απολύσεις, το προσωπικό της Dell θα μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων -τουλάχιστον- 6 ετών, με 39.000 λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020. Περίπου το 1/3 από αυτούς βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ετήσια αύξηση 7,9% στα κέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής επίπλων το 2022

«Ξεκίνησα χωρίς χρήματα και φέτος έβγαλα 3,6 εκατ. ευρώ» - Η επιτυχία μίας 28χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider