Ισχυρές απώλειες στις παραδόσεις smartphones, PC (και) για το 2023 - Τι άλλαξε η πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στις παραδόσεις smartphones, PC (και) για το 2023 - Τι άλλαξε η πανδημία
Κοντά στις αποστολές του 2009, όταν η BlackBerry και η Nokia κυριαρχούσαν στην παγκόσμια αγορά των smartphones και η Apple βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Οι αποστολές smartphones και προσωπικών υπολογιστών αναμένεται να σημειώνει ισχυρή πτώση για το 2023, μετά από τις απώλειες που κατέγραψαν για το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών IT, Gartner.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, οι αποστολές smartphones αναμένεται να φτάσουν τα 1,34 δισ. συσκευών για το 2023, μειωμένες κατά 4% σε σχέση με τις 1,40 δισ. συσκευών το 2022. Το 2021 οι αποστολές smartphones είχαν παγκοσμίως είχαν φτάσει τις 1,43 δισ. συσκευές.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα 1,34 δισ. συσκευών είναι κοντά στις αποστολές του 2009, όταν η BlackBerry και η Nokia κυριαρχούσαν στην παγκόσμια αγορά των smartphones και η Apple βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner, η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει μια βασική αλλαγή στην αγορά, καθώς τα άτομα που εργάζονταν από το σπίτι δεν είχαν την ανάγκη για συχνές αλλαγές τηλεφώνων.

«Οι καταναλωτές κρατούν τα κινητά τους για περισσότερο χρονικό διάστημα, από 6 έως 9 μήνες, εν μέσω της έλλειψης ουσιώδους νέας τεχνολογίας» τονίζει η έκθεση.

Πτώση και στα PC

Πέρα από τα smartphones, η Gartner αναμένει πως το 2023 πτώση θα καταγραφεί και στις διεθνείς αποστολές προσωπικών υπολογιστών.

Η πτώση αναμένεται να φτάσει το 6,8% έναντι ετήσιας υποχώρησης 16% το 2022.

Σημειώνεται πως η αγορά των PC ενισχύθηκε σημαντικά εν μέσω της πανδημίας, αλλά οι αποστολές υπολογιστών άρχισαν να μειώνονται από τα μέσα του 2022.

Οι Lenovo, HP και Dell είναι οι 3 κορυφαίες εταιρείες κατασκευής PC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Σε χαμηλό 8 ετών τα κέρδη του δ' τρίμηνου - Δεν μειώνει τις επενδύσεις για το 2023

Η Entersoft εξαγοράζει την CGSoft και εισέρχεται στην αγορά λογισμικού Property & Real Estate Management

gazzetta
gazzetta reader insider insider