Alphabet: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα δ' τριμήνου - Ο πληθωρισμός έπληξε τα έσοδα από διαφημίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alphabet: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα δ' τριμήνου - Ο πληθωρισμός έπληξε τα έσοδα από διαφημίσεις
Ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα δ'τριμήνου που ανακοίνωσε η Alphabet, με τη μητρική της Google να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική πτώση στα διαφημιστικά έσοδα. 

Ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα δ' τριμήνου που ανακοίνωσε η Alphabet, με τη μητρική της Google να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική πτώση στα διαφημιστικά έσοδα.

Συγκεκριμένα, η Alphabet κατέγραψε κέρδη 13,62 δισ. δολ. ή 1,05 δολ. ανά μετοχή για το δ'τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 20,64 δισ. δολ. ή 1,53 δολ. ανά μετοχή που σημείωνε πριν από έναν χρόνο.

Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 76,05 δισ. δολ. από τα 75,3 δισ. δολ. πριν από έναν χρόνο και ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (στα 76,2 δισ. δολ.).

Η μετοχή της Alphabet βρέθηκε να υποχωρεί κατά 4,5%, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, έπειτα από το τεχνολογικό ράλι που εκτυλίχθηκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Alphabet έχει χάσει 24,7% τους τελευταίες 12 μήνες, σύμφωνα με το MarketWatch.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google έπεσαν στα 59,04 δισ. δολ. από τα 61,24 δισ. δολ. καθώς οι διαφημιστές (που συμβάλλουν σημαντικά στις πωλήσεις της Alphabet) τήρησαν μια πιο συγκρατημένη στάση, έχοντας απέναντί τους τον υψηλό πληθωρισμό και με αυξημένη την οικονομική αβεβαιότητα.

Παράλληλα, τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube μειώθηκαν κατά 8% στα 7,96 δισ. δολ. κάτω των εκτιμήσεων για 8,25 δισ. δολ. σύμφωνα με την FactSet.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία, τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Έκλεισε το 2022 με τη χειρότερη ζημία στην ιστορία της

Apple: Ούτε τα κέρδη, ούτε τα έσοδα, ούτε το iPhone ξεπέρασαν τις προβλέψεις στο τρίμηνο

Meta: Εξέπληξε ευχάριστα με τα έσοδα δ' τριμήνου, έφτασαν τα 2 δισ. οι ενεργοί χρήστες του Facebook -Άλμα για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider