Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με τη Meta στο «τιμόνι» - Αρνητική εξαίρεση ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με τη Meta στο «τιμόνι» - Αρνητική εξαίρεση ο Dow Jones
Με τεχνολογική ώθηση και τη Meta στο «οδηγό», η Wall Street έδωσε συνέχεια στα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, εξαιρουμένου του Dow Jones που κρατήθηκε σε αρνητικό έδαφος. 

Με τεχνολογική ώθηση και τη Meta στο «οδηγό», η Wall Street έδωσε συνέχεια στα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, εξαιρουμένου του Dow Jones που κρατήθηκε σε αρνητικό έδαφος.

Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,47% φθάνοντας στις 4.179,76 μονάδες και σε υψηλό πέντε μηνών, με τον Nasdaq να «αναρριχάται» στις 12.200,82 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 3,25% - ήτοι τα μεγαλύτερα από τον Νοέμβριο.

«Πρωταγωνίστρια» στο τεχνολογικό ράλι κατέστη η μετοχή της Meta, η οποία γνώρισε «άλμα» 23,28%, στην καλύτερη ημέρα των τελευταίων δέκα ετών, καθώς τα μεγέθη δ'τριμήνου ικανοποίησαν και με το παραπάνω τις αγορές, ανακοινώνοντας έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 40 δισ. δολ..

Αλλά και οι μετοχές των Alphabet (+7,28%), Amazon (+7,38%) και Apple (+3,71%), «σκαρφάλωσαν» σε υψηλά επίπεδα, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Στον αντίποδα, ο βιομηχανικός Dow Jones δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το θετικό κλίμα, κλείνοντας 39 μονάδες χαμηλότερα στις 34.053,94 μονάδες, με τη μετοχή της Merck να «βοηθά» στην πτώση του, χάνοντας 3,29%, μετά τις αδύναμες προβλέψεις που συμπεριελήφθησαν στα εταιρικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Όλα αυτά, στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, αλλά και της ανάλογης κίνησης από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που ανακοίνωσε αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Παρά τα μηνύματα από τους κεντρικούς τραπεζίτες για την ανάγκη να συνεχιστεί η νομισματική σύσφιξη, οι αγορές στάθηκαν στην αναγνώριση της επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές είχαν να «διαβάσουν» εν τω μεταξύ και τα τελευταία μάκρο, με τα μηνύματα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να είναι μάλλον ανάμικτα.

Από τη μία, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών την τελευταία εβδομάδα, σε μια ενθαρρυντική ένδειξη για την απασχόληση.

Από την άλλη, τα τελευταία δεδομένα για τις απολύσεις στη διάρκεια του Ιανουαρίου είναι αποθαρρυντικά. Σύμφωνα με έρευνα της Challenger, Gray & Christmas Inc., τον Ιανουάριο απολύθηκαν 102.943 άτομα.

Παράλληλα, η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3% το δ'τρίμηνο, ενώ στο σύνολο του 2022 μειώθηκε κατά 1,3%, ήτοι με τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό από το 1974.

Επίσης, οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες ανέκαμψαν κατά 1,8% τον Δεκέμβριο, μετά την πτώση του Νοεμβρίου και έχοντας γνωρίσει άνοδο τους 10 από τους 12 μήνες του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με κέρδη απάντησαν οι ευρωαγορές στις αυξήσεις επιτοκίων

Δεύτερη ημέρα πτώσης για τον χρυσό - Δεν μπόρεσε να κρατηθεί στα υψηλά 9μηνου

Συνεχίστηκε ο κατήφορος για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider