Estée Lauder: Μειώθηκαν ξανά οι πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Estée Lauder: Μειώθηκαν ξανά οι πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο
Η Estée Lauder ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο καθώς τα κρούσματα covid-19 στην Κίνα αλλά και η μείωση των αποθεμάτων των λιανοπωλητών συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά την επιχείρησή της.

Η Estée Lauder ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο καθώς τα κρούσματα covid-19 στην Κίνα αλλά και η μείωση των αποθεμάτων των λιανοπωλητών συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά την επιχείρησή της.

Η εταιρεία καλλυντικών, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που ελέγχει brands από την Clinique έως την M.A.C., προχώρησε επίσης σε υποβάθμιση των προοπτικών για το σύνολο του έτους εν μέσω της βραδύτερης του αναμενόμενου ανάκαμψης στις λιανικές πωλήσεις που σχετίζονται με τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, οι αποστολές προϊόντων στη νότια νησιωτική επαρχία Hainan της Κίνας, που αποτελεί σημαντικό τουριστικό κόμβο και προορισμό διακοπών, μειώθηκαν, ενώ η κίνηση στα καταστήματα στην υπόλοιπη κίνηση παρέμεινε περιορισμένη.

Οι πωλήσεις τριμήνου υποχώρησαν 17% σε ετήσια βάση, στα 4,62 δισ. δολάρια. Οι οργανικές πωλήσεις που εξαιρούν τις συναλλαγματικές μεταβολές, τις εξαγορές και τις αποεπενδύσεις, μειώθηκαν κατά 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider