Attica Bank: Έναρξη συζητήσεων για την ΑΜΚ με την Thrivest των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Έναρξη συζητήσεων για την ΑΜΚ με την Thrivest των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου
Attica Bank
«Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία πρόταση ή απόφαση περί συγχώνευσης της Τράπεζας με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα» ανέφερε η διοίκηση της Attica Bank.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του στις 26 Ιανουαρίου την έναρξη συζητήσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων με την Thrivest Holdings Ltd για συμμετοχή της στην υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία πρόταση ή απόφαση περί συγχώνευσης της Τράπεζας με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Περαιτέρω το πλήρες νέο Business & Capital plan της Τράπεζας στο πλαίσιο της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα υποβληθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Για λοιπά ζητήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες κεφαλαιοποίησης της, η Τράπεζα αναφέρεται στις ανωτέρω ανακοινώσεις της.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Όπως έγραφε το insider.gr, το ενδιαφέρον των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου της Thrivest έχει δηλωθεί επιγραμματικά, χωρίς η επιστολή τους να αναφέρει ούτε το ποσό που η εταιρεία θα ήταν διατεθειμένη να επενδύσει στην Attica Bank, ούτε και τους όρους τους οποίους θέτει. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επενδυτές της Thrivest υπέβαλαν αυτόνομη πρόταση ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι η πρότασή τους κινείται ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η Ellington. Η τελευταία έχει δηλώσει ότι συνεχίζει να εξετάζει την προοπτική συμμετοχής της στην εξυγίανση της Attica Bank, υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η συμφωνία μετόχων της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Intrakat: Καλύφθηκε η ΑΜΚ χωρίς αδιάθετα - Προσφέρθηκε ποσό 117 εκατ. ευρώ

Όμιλος Fourlis: Συμφωνία πώλησης των 12 καταστημάτων Intersport στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider