Attica Bank: Το Δ.Σ. αποφασίζει για την πρόταση ενδιαφέροντος της Thrivest

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Το Δ.Σ. αποφασίζει για την πρόταση ενδιαφέροντος της Thrivest
Μετά σχεδόν 10 ημέρες από την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Thrivest να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας συνεδριάζει σήμερα για την αποδοχή της πρότασης των μεγαλομετόχων της Παγκρήτιας. 

Η αποδοχή του ενδιαφέροντος Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου της Thrivest, αναμένεται να ακολουθηθεί από την εξουσιοδότηση στο πρόσωπο του προέδρου ή πιθανότερα, της διευθύνουσας συμβούλου της Attica Bank, να ξεκινήσει συζητήσεις με τον Αλέξανδρο Εξάρχου της Thrivest προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι με τους οποίους το σχήμα θα επενδύσει στην Attica Bank.

Το ενδιαφέρον των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου της Thrivest έχει δηλωθεί επιγραμματικά, χωρίς η επιστολή τους να αναφέρει ούτε το ποσό που η εταιρεία θα ήταν διατεθειμένη να επενδύσει στην Attica Bank, ούτε και τους όρους τους οποίους θέτει. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επενδυτές της Thrivest υπέβαλαν αυτόνομη πρόταση ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι η πρότασή τους κινείται ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η Ellington. Η τελευταία έχει δηλώσει ότι συνεχίζει να εξετάζει την προοπτική συμμετοχής της στην εξυγίανση της Attica Bank, υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η συμφωνία μετόχων της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

Η αναμενόμενη αποδοχή του ενδιαφέροντος της Thrivest θα εκκινήσει και την διερεύνηση των προθέσεων των λοιπών μετόχων της Attica Bank, ειδικότερα της Ellington για την οποία έχουν υπάρξει φήμες περί αποχώρησής της από την μετοχική σύνθεση της Attica Bank και συμφωνίας υποκατάστασής της από την Thrivest. Οι φήμες αυτές, πάντως, δεν φαίνεται να έχουν βάση, αφού Thrivest και Ellington δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής σε επαφή για συζητήσεις.

Μάλιστα, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η στάση της Ellington στην επικείμενη ΑΜΚ της Attica Bank, καθώς αυτή θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το πλάνο εξυγίανσης της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η συζήτηση στο ΔΣ της Attica Bank για τον τρόπο αξιοποίησης των 300 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ των 490 εκατ. και την στρατηγική μείωσης των NPEs. Το θέμα βρίσκεται εκτός της ατζέντας και της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank.

Όπως έγραψε το insider.gr, η στρατηγική για τον εκμηδενισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν προτείνει οι σύμβουλοι, UBS και Euroxx εκπροσωπώντας την Διοίκηση της Attica Bank και Pepper εκπροσωπώντας την Ellington, έχει διαφορετική οπτική για την μείωση των NPEs, με αντίκτυπο στο τελικό κόστος εξυγίανσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι UBS Euroxx προτείνουν πώληση χαρτοφυλακίων, ενώ η Pepper τιτλοποιήσεις χωρίς λήψη κρατικών εγγυήσεων για την αποαναγνώριση των δανείων από τον ισολογισμό της Τράπεζας.

Με βάση τις πληροφορίες του insider.gr, η πλευρά της Ellington θεωρεί ότι η λύση της πώλησης των NPEs θα αποδειχτεί πολύ ακριβή, εκτός της περιμέτρου των 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί ως κόστος εξυγίανσης, δεδομένης της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων (υπάρχουν δάνεια χωρίς στοιχεία και χωρίς collaterals). Η άλλη πλευρά φέρεται να προτείνει δια των συμβούλων της να πωληθεί ένα μέρος (25% - 30%) των χαρτοφυλακίων και το θέμα να επαναξεταστεί στην πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Επί τάπητος τα νέα 3ετή business plan – Προβλέπουν αύξηση έως 10% στα κόκκινα δάνεια

Συστήνονται Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων με κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης

ΤΧΣ: Στο 1,78 δισ. ευρώ η εύλογη αξία των συμμετοχών του στις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider