Gaming: Η πτώση της Frontier «βαραίνει» τις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gaming: Η πτώση της Frontier «βαραίνει» τις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών 
Η Frontier ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού F1 Manager 2022 για την περίοδο των Χριστουγέννων κινήθηκαν σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της Frontier, παρασύροντας αρνητικά τις μετοχές των μεγάλων εταιρειών gaming της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή της Frontier έφτασε να υποχωρεί 42% στην αγορά της Βρετανίας αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού F1 Manager 2022 για την περίοδο των Χριστουγέννων κινήθηκαν σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η Frontier ανακοίνωσε πως δεν θα μπορέσει να φτάσει τους στόχους εσόδων και λειτουργικών κερδών για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στο τέλος του Μαΐου του 2023.

Πλέον, η Frontier αναμένει πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 100 εκατ. στερλίνες έναντι 114 εκατ. στερλινών για το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της Frontier, απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές των άλλων μεγάλων εταιριών gaming στην Ευρώπη. Η μετοχή της γαλλικής Ubisoft έπεσε έως 3,9% στην αγορά του Παρισιού και η μετοχή της Embracer Group στην αγορά της Σουηδίας έφτασε να χάνει 3,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αύξηση πωλήσεων της Lidl κατά 25% την περίοδο των Χριστουγέννων 

Οι εξαγωγές iPhone από την Ινδία αναμένεται να διπλασιαστούν, φτάνοντας τα 2,5 δισ. δολάρια

Vodafone: Πουλά τη θυγατρική της στην Ουγγαρία για 1,7 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider