Ο Κιούμπαν συμβουλεύει τους επίδοξους επιχειρηματίες: «Χρειάζεται μόνο ένα απλό πράγμα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κιούμπαν συμβουλεύει τους επίδοξους επιχειρηματίες: «Χρειάζεται μόνο ένα απλό πράγμα»
«Το να είσαι επιχειρηματίας και να ξεκινήσεις μια επιχείρηση δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο και ξαφνικά κερδίζεις πολλά χρήματα. Είναι από τις δυσκολότερες δουλειές».

Ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κιούμπαν λέει πως υπάρχει μόνο ένα απλό πράγμα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη εάν θέλετε και έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση από νεαρή ηλικία.

«Το κλειδί για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση όταν είσαι νέος είναι να κάνεις πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος σου – πράγματα που μπορείς να κάνεις διαθέτοντας αυστηρά τον δικό σου προσωπικό χρόνο», ανέφερε πρόσφατα ο 64χρονος σε μια ομάδα μαθητών γυμνασίου στο Λύκειο του Λούισβιλ στο Τέξας.

«Αν είναι προϊόν, κάντε κάτι που είναι εύκολο να το αποκτήσετε και να το πουλήσετε εύκολα», υπογράμμισε,προσθέτοντας πως «πραγματικά έχει να κάνει με ένα απλό πράγμα: Οι καλύτερες επιχειρήσεις είναι πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε και να κάνετε μόνοι σας. Αυτό είναι το νόημα του να είσαι επιχειρηματίας».

Όταν φοιτητής, εργάστηκε ως μπάρμαν και δίδασκε μαθήματα χορού για να βγάλει μερικά έξτρα μεροκάματα ενώ αργότερα έδειξε αργότερα τις χορευτικές του ικανότητες σε όλο τον κόσμο, εμφανιζόμενος στο «Dancing With the Stars» το 2007, όπου τερμάτισε 8ος.

«Είμαι hustler… Πάντα πουλάω. Πάντα κάτι μου συνέβαινε. Αυτή ήταν απλώς η φύση μου», είχε τονίσει κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του 2016 του ABC «Shark Tank» ενώ συμβουλεύει όσους θέλουν να του μοιάσουν να ξεκινήσουν με «κάτι που μπορούν να φτιάξουν ή μια υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν σε φίλους, οικογένεια και γείτονες», όπως σημείωσε στο CNBC Make It τον Σεπτέμβριο.

«Το να είσαι επιχειρηματίας και να ξεκινήσεις μια επιχείρηση δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο και ξαφνικά κερδίζεις πολλά χρήματα. Είναι από τις δυσκολότερες δουλειές» διαπίστωσε καθώς αν ήταν εύκολο, συμπλήρωσε, «θα το κάνατε όλοι ήδη. Το να βρείτε κάτι που μπορείτε να ελέγξετε και να κάνετε μόνοι σας είναι αρκετά δύσκολο. Το να γίνεις σπουδαίος σε αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο».

«Χρειάζεται την εξοντωτική ανάλυση του επιχειρηματικού σας σχεδίου και του πιθανού ανταγωνισμού, αναζήτηση χρηματοδότησης και δημιουργία Plan B για ευελιξία εάν χρειαστεί να προσαρμοστείτε στη συνέχεια. Εφόσον δεν σας πειράζει να κάνετε αυτή τη δουλειά, ειδικά αφού επιλέξετε το επιχειρείν, ένας κόσμος ευκαιριών μπορεί να ανοίξει για εσάς. Εάν είσαι πρόθυμος να πάρεις την πρωτοβουλία και να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, όλα είναι πιθανά», κατέληξε ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ και 247ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider