«Πράσινο φως» από Κομισιόν για το γερμανικό σχέδιο διάσωσης της Uniper

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» από Κομισιόν για το γερμανικό σχέδιο διάσωσης της Uniper
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο ύψους 34,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της γερμανικής εταιρείας φυσικού αερίου Uniper.

Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο 34,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Uniper, τονίζοντας πως σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το μέτρο πληρούσε τους όρους αναφορικά με την αναγκαιότητα, την καταλληλότητα και το μέγεθος της παρέμβασης.

«Το μέτρο αποσκοπεί στην αποκατάσταση της οικονομικής θέσης και της ρευστότητας της Uniper στην εξαιρετική κατάσταση που προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τη συνακόλουθη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου, διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες διασφαλίσεις για τον περιορισμό των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού», ανέφερε η Επιτροπή σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακεφαλαιοποίηση της Uniper από το Βερολίνο περιλαμβάνει άμεση αύξηση κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επίσης κεφάλαιο ύψους έως και 26,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που σκοπεύει να καταβάλει σταδιακά έως το 2024 το Βερολίνο. Το ύψος του θα εξαρτηθεί από τη διαφορά ανάμεσα στο κόστος που επιβαρύνει τη Uniper για την αγορά φυσικού αερίου στις επικρατούσες υψηλότερες τιμές, και στην τιμή που θα είχε αγοράσει βάσει των προηγούμενων μακροπρόθεσμων συμβάσεων με Ρώσους προμηθευτές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uniper δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περίμενε από τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν την κρατική ενίσχυση, έστω και με όρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Πώς αποτιμά το ευρωπαϊκό πλαφόν στο φυσικό αέριο - Οι κίνδυνοι

Σκρέκας: Για πρώτη φορά η ΕΕ συλλογικά προωθεί μέτρα για φυσικό περιβάλλον και βιοποικιλότητα

Τι σημαίνει η συμφωνία της Ε.Ε. για το πλαφόν στο αέριο – Φρένο στη κερδοσκοπία, πότε θα εφαρμοσθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider