«Πράσινο φως» Κομισιόν στην εξαγορά της Uniper από τη Γερμανία - «Θύμα» της ενεργειακής κρίσης η εταιρεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» Κομισιόν στην εξαγορά της Uniper από τη Γερμανία - «Θύμα» της ενεργειακής κρίσης η εταιρεία
Ανοίγει ο δρόμος για την εθνικοποίηση της επιχείρησης που παραλίγο να καταρρεύσει μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Με την έγκριση της Κομισιόν προχωρά πλέον η εξαγορά της εταιρείας φυσικού αερίου Uniper από τη γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παρασκευής. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την εθνικοποίηση της επιχείρησης που παραλίγο να καταρρεύσει μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η εξαγορά εγκρίθηκε βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις, αφού η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού, την ίδια στιγμή που πρέπει να εγκριθεί η διάσωση της Uniper και βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Η συναλλαγή προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση, ιδιαίτερα τη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου και την απότομη άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, που οδήγησε τη Uniper, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, να απαιτήσει σημαντικές ενέσεις κεφαλαίου για να αποτρέψει την χρεοκοπία της», ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Το «πράσινο φως» για την εξαγορά έρχεται λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη έκτακτη συνέλευση των μετόχων στις 19 Δεκεμβρίου, κατά την οποία οι επενδυτές της Uniper πρόκειται να εγκρίνουν τη διάσωση, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει περισσότερα από 51 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διπλασιάζεται το κόστος διάσωσης της Uniper - Στα 51,5 δισ. ευρώ το συνολικό ύψος

Amazon: Εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του επιτραπέζιου Warhammer στην οθόνη

Semafor: Η Goldman Sachs προχωρά σε 4.000 απολύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider