ΕΚΤ: Αλλάζει το καθεστώς εργασίας - 110 ημέρες εξ αποστάσεως τον χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Αλλάζει το καθεστώς εργασίας - 110 ημέρες εξ αποστάσεως τον χρόνο
Οι εργοδότες σε όλο τον κόσμο πιέζουν το προσωπικό να περνά περισσότερο χρόνο στο γραφείο μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υιοθετεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας καθώς θα επιτρέψει στο προσωπικό της να εργάζεται εξ αποστάσεως για 110 ημέρες το χρόνο, δηλαδή σχεδόν το μισό έτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι νέοι κανόνες, που τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται έως και 10 ημέρες το μήνα μακριά από τα γραφεία, αυστηροποιώντας το υφιστάμενο μοντέλο που προέβλεπε υποχρεωτική φυσική παρουσία για 8 εργάσιμες.

«Η νέα πολιτική προέκυψε από μια εκτεταμένη άσκηση συγκριτικής αξιολόγησης, ένα υβριδικό πιλοτικό πρόγραμμα το 2022, έρευνες προσωπικού και αρκετούς γύρους διαβουλεύσεων με εκπροσώπους του προσωπικού. Θα αναθεωρηθεί σε δύο χρόνια» ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Οι εργοδότες σε όλο τον κόσμο πιέζουν το προσωπικό να περνά περισσότερο χρόνο στο γραφείο μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία, αν και η τηλεργασία παραμένει δημοφιλής ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα από το LinkedIn έδειξε ότι η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να κορυφωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός, η θεωρία «δύο γύρων» της ΕΚΤ και η απειλή που κρύβεται στις αυριανές ανακοινώσεις

ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων 50 μ.β. την Πέμπτη καθώς ελπίζει πως ο πληθωρισμός «έπιασε ταβάνι»

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές απώλειες εν αναμονή της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider