Jaguar Land Rover: Μειώνει την παραγωγή στη Βρετανία λόγω έλλειψης τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jaguar Land Rover: Μειώνει την παραγωγή στη Βρετανία λόγω έλλειψης τσιπ
Η εταιρεία αναμένει αύξηση των παραδόσεων κατά τη διάρκεια του β’ οικονομικού εξαμήνου της καθώς τίθενται σε ισχύ νέες συμφωνίες με εταιρείες ημιαγωγών.

Mειωμένη παραγωγή οχημάτων στην Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover μέχρι τον Μάρτιο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει προτεραιότητα στην κατασκευή μοντέλων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους λόγω ελλείψεων ημιαγωγών, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα.

Ο ζημιογόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων, που ανήκει στην ινδική Tata Motors, θα μειώσει την παραγωγή των μοντέλων Range Rover Velar και Jaguar F-Pace που κατασκευάζονται στο Solihull, ενώ θα αυξήσει την παραγωγή των πιο προσοδοφόρων μοντέλων της, των Range Rover και Range Rover Sport.

Η JLR μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Halewood όπου κατασκευάζει τα πιο προσιτά μοντέλα Evoque και Discovery Sport, αν και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

«Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε ενεργά τα λειτουργικά πρότυπα των εργοστασίων παραγωγής μας, ενώ η βιομηχανία αντιμετωπίζει συνεχιζόμενη παγκόσμια διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας ημιαγωγών», δήλωσε εκπρόσωπος της Jaguar Land Rover σε email. «Η ζήτηση για τα οχήματά μας παραμένει ισχυρή».

Η εταιρεία αναμένει αύξηση των παραδόσεων κατά τη διάρκεια του β’ οικονομικού εξαμήνου της, που θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο, καθώς τίθενται σε ισχύ νέες συμφωνίες με εταιρείες ημιαγωγών.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο Nitra της JLR στη Σλοβακία, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, Defender, δεν επηρεάζεται. Η JLR δεν σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας στα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής, καθώς σχεδιάζει να την αυξήσει και πάλι όταν ομαλοποιηθούν οι προμήθειες τσιπ.

Οι ελλείψεις ημιαγωγών έχουν αφήσει τους πελάτες της τελευταίας γενιάς Range Rover να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για τα οχήματά τους, με τις πωλήσεις να έχουν ανασταλεί για ορισμένες εκδόσεις. Το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις σε αντιπροσωπείες της υστερούσαν κατά 17%.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο CEO της JLR, Thierry Bollore, παραιτήθηκε από την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία μόλις δύο χρόνια αφότου ανέλαβε τη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jaguar Land Rover: Ηλεκτρική «στροφή» με μαζικές προσλήψεις μηχανικών απολυθέντων από tech εταιρείες

Παραιτήθηκε ο CEO της Jaguar Land Rover

Jaguar και Harley Davidson «παγώνουν» τις παραδόσεις στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider