Παραιτήθηκε ο CEO της Jaguar Land Rover

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο CEO της Jaguar Land Rover
O Τιερί Μπολορέ παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος ύστερα από δύο χρόνια στη θέση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Τιερί Μπολορέ, παραιτήθηκε μετά από μόλις δύο χρόνια στην κορυφαία θέση της εταιρείας. Το πρώην αφεντικό της Renault εντάχθηκε στην JLR το 2020 και έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του, ανακοινώνοντας ένα εκτεταμένο σχέδιο ηλεκτροκίνησης με ονομασία «Reimagine», σύμφωνα οποίο η Jaguar θα γινόταν μια κορυφαία, πλήρως ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας από το 2025.

Η αποχώρηση του Bolloré οφείλεται επίσημα σε «προσωπικούς λόγους» και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός από το ότι η παραίτησή του θα τεθεί επίσημα σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ο οικονομικός διευθυντής, Αντριαν Μαρντέλ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας τα τελευταία τρία χρόνια, αναλαμβάνει τις ευθύνες του CEO. Ο Μπολορέ παραιτείται επίσης από τη θέση του ως μη εκτελεστικού διευθυντή της μητρικής εταιρείας της JLR, Tata Motors.

Ο Γάλλος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Michelin, ήταν πίσω από τα πολύ επιτυχημένα Range Rover και Range Rover Sport και κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της JLR παρά τα προβλήματα παραγωγής που προκλήθηκαν από την κρίση των ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που ο Μπολορέ είπε ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να υπάρχει τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Jaguar ανακατασκευάζει δύο C-type του '53 για τα 70 χρόνια νίκης στο Le Mans

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ σχεδίασε την Jaguar νεκροφόρα της λίγο πριν πεθάνει

Σε δημοπρασία η Jaguar E-Type που δώρισε ο Steve McQueen στο σεφ του «Le Mans»

gazzetta
gazzetta reader insider insider