Ισπανία: Κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Zara - Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Zara - Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη δεκάδες υπάλληλοι των καταστημάτων Zara στη Μαδρίτη, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη δεκάδες υπάλληλοι των καταστημάτων Zara στη Μαδρίτη, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης, ενώ συνάδελφοί τους στη βορειοδυτική Ισπανία προχώρησαν σε απεργία, την παραμονή της Black Friday.

Αναλυτικότερα, διαδηλωτές που έφεραν πλακάτ όπως «Σε κάναμε εκατομμυριούχο, μας δίνεις επισφαλείς αμοιβές» και «Δουλεύω για την Inditex, αλλά δεν φτάνω στο τέλος του μήνα», ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς από την διοίκηση της εταιρείας,

«Θέλουμε μια πραγματική αύξηση μισθών...όχι το μπόνους των 1.000 ευρώ που προσφέρεται ως καραμέλα», είπε ο Anibal Maestro, επικεφαλής του συνδικάτου CGT, το οποίο εξήγγειλε τις κινητοποιήσεις στη Μαδρίτη.

Στην πόλη της A Coruna, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα Zara το 1975, η Inditex μετρά πλέον 44 καταστήματα, ενώ περίπου 1.000 εργαζόμενοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν μονοήμερη απεργία ανήμερα της Black Friday.

Οι μηνιαίοι μισθοί των καταστημάτων στα καταστήματα Inditex στη Μαδρίτη και την Κορούνια είναι κάτω από 1.400 ευρώ, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η ιδιοκτήρια της Zara - ο ισπανικός κολοσσός Inditex- συμφώνησε να καταβάλει εφάπαξ μπόνους 1.000 ευρώ (1.041 $) σε όλους τους εργαζόμενους σε καταστήματα πλήρους απασχόλησης στην Ισπανία τον Φεβρουάριο

Παράλληλα, η Inditex προσφέρθηκε επίσης να αυξήσει σταδιακά τους μηνιαίους μισθούς κατά περίπου 200 ευρώ έως το 2024, μια πρόταση που έγινε δεκτή από δύο από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομάδες της Ισπανίας, την UGT και την Comisiones Obreras, αλλά απορρίφθηκε από άλλες ενώσεις που απαιτούν τουλάχιστον διπλάσιες αυξήσεις

Σημειώνεται πως η Inditex απασχολεί 165.000 άτομα σε 177 χώρες. Περίπου το 86% εργάζεται στα 6.477 καταστήματά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;

Twitter: «Λουκέτο» στα γραφεία της και στις Βρυξέλλες - Ανησυχία στην ΕΕ

Βρετανία: Εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και ταχυδρομεία ξεκινούν απεργίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider