Amazon: Ξεκίνησαν οι απολύσεις - «Θα συνεχιστούν και το 2023»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Ξεκίνησαν οι απολύσεις - «Θα συνεχιστούν και το 2023»
Άρχισε ο «χορός» των απολύσεων και στην Amazon.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζέισι, ​​επιβεβαίωσε πως οι απολύσεις εργαζομένων που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 10.000 έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν στις αρχές του επόμενου έτους.

«Η ετήσια διαδικασία προγραμματισμού μας εκτείνεται μέχρι το νέο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες μειώσεις ρόλων καθώς οι επικεφαλής συνεχίζουν να κάνουν προσαρμογές. Αυτές οι αποφάσεις θα κοινοποιηθούν σε υπαλλήλους που επηρεάζονται στις αρχές του 2023» ανέφερε ο CΕΟ σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η επιχείρηση δεν έχει «καταλήξει ακόμη στο πόσοι άλλοι ρόλοι θα επηρεαστούν» από τις απολύσεις, αλλά πρόσθεσε ότι «κάθε επικεφαλής τμήματος θα επικοινωνήσει με τις αντίστοιχες ομάδες του όταν θα έχουμε τις λεπτομέρειες».

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως η απόφαση για απολύσεις είναι από τις πιο στενάχωρες που κλήθηκε να λάβει τον 1,5 χρόνο που είναι στο «τιμόνι» της εταιρίας, ενώ αναφέρθηκε στο μακροοικονομικό κλίμα τονίζοντας πως η φετινή χρονιά είναι «πιο δυσμενής λόγω του γεγονότος ότι η οικονομία παραμένει σε ένα δύσκολο σημείο και είχαμε προχωρήσει σε γρήγορες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια».

«Ξέρουμε και εγώ και οι επικεφαλής τμημάτων που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις ότι οι απολυμένοι δεν είναι απλώς ρόλοι που καταργούμε, αλλά άνθρωποι με συναισθήματα, φιλοδοξίες και ευθύνες των οποίων οι ζωές θα επηρεαστούν», πρόσθεσε.

Οι πρώτες ομάδες που αφορούν οι περικοπές θέσεων είναι αυτές με αντικείμενο ηλεκτρονικές συσκευές της πλατφόρμας (π.χ. τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων Kindle). Θα επηρεαστούν επίσης καταστήματα και οι αποθήκες της μάρκας.

Η Amazon και άλλες εταιρείες τεχνολογίας αύξησαν σημαντικά τις προσλήψεις τα τελευταία δύο χρόνια καθώς η πανδημία μετατόπισε τις συνήθειες των καταναλωτών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τώρα, όμως «ψαλιδίζουν» τις θέσεις εργασίας απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στις προ-πανδημικές τους συνήθειες ενώ και οι μακροοικονομικές προοπτικές χειροτερεύουν.

Η Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook και Instagram) ανακοίνωσε πρόσφατα 11.000 απολύσεις, τις μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας. Το Twitter ανακοίνωσε επίσης εκτεταμένες περικοπές θέσεων εργασίας αφότου ο Έλον Μασκ αγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μασκ «κλείδωσε» εκτός γραφείων τους εργαζομένους - Μαζικές παραιτήσεις μετά το τελεσίγραφο

Η Google βάζει τέλος στον ανταγωνισμό για το Play Store - Deal 360 εκατ. δολ. με την Activision

Υψηλό 40 ετών για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία - «Σκαρφάλωσε» στο 3,6%

gazzetta
gazzetta reader insider insider