Στα «χνάρια» των Twitter και Meta η Amazon: Απολύει 10.000 εργαζόμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «χνάρια» των Twitter και Meta η Amazon: Απολύει 10.000 εργαζόμενους
Σε εξέλιξη ο «χορός» των απολύσεων στις μεγάλες τεχνολογικές αμερικανικές επιχειρήσεις.

H Amazon θα απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους σε διοικητικές και τεχνολογικές θέσεις από αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας τα «βήματα» του Έλον Μασκ της Twitter και του του Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta.

Οι περικοπές θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας και θα επηρεάσουν πρωτίστως τους τομείς της εξέλιξης συσκευών, λιανικής και ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάλιστα, οι επερχόμενες απολύσεις θα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Amazon και το 3% των εταιρικών εργαζομένων της. Πάντως, οι ΝΥΤ επισημαίνουν ότι ο συνολικός αριθμός των απολυμένων «παραμένει ρευστός» και μπορεί να αλλάξει.

Η Amazon στις 31 Δεκεμβρίου 2021 απασχολούσε 1,6 εκατ. εργαζομένους με συμβάσεις αορτίστου και ορισμένου χρόνου, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση προσλήψεων της κλίμακας του 102% από τους 798.000 υπαλλήλους που διέθετε στο τέλος του 2019.

Η περίοδος των εορτών είναι κρίσιμη για την Amazon, και συνήθως τότε αυξάνει τον αριθμό των εργαζομένων της για να καλύψει τη ζήτηση. Αλλά καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει επιβράδυνση των πωλήσεων στη ζοφερή παγκόσμια οικονομική κατάσταση που επικρατεί, ο Άντι Τζάσι, ​​ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Ιούλιο του 2021, βρίσκεται σε κατάσταση μείωσης δαπανών.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει 40% φέτος και βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη χρονιά της από το 2008.

Υπενθυμίζεται πως η Meta ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απολύει περισσότερο από το 13% του προσωπικού της, ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, και το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό της τις ημέρες μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγιστάνας των διαφημίσεων προειδοποιεί τον Μασκ για το «ακραίο περιεχόμενο» στο Twitter

Μασκ: Δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ επί 7 ημέρες την εβδομάδα

Ο Ντάνιελ Κρεγκ «δίνει πόνο» στη νέα καμπάνια της βότκας Belvedere

gazzetta
gazzetta reader insider insider