Hedge fund καλεί τη μητρική της Google να απολύσει προσωπικό και να μειώσει τα κόστη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hedge fund καλεί τη μητρική της Google να απολύσει προσωπικό και να μειώσει τα κόστη
Το TCI αναφέρει πως έχει μετοχές της Alphabet αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων.

Μήνυμα στη διοίκηση της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων της έστειλε το hedge fund TCI, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το TCI ζητά από τη διοίκηση της Alphabet να μειώσει τα κόστη. Σε σχετική επιστολή, το fund υποστηρίζει ότι η Alphabet θα έπρεπε να έχει «σημαντικά λιγότερους υπαλλήλους» από αυτούς που διαθέτει σήμερα.

Το TCI υποστηρίζει πως η αξία των μετοχών της Alphabet που διακατέχει ξεπερνά τα 6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την WSJ.

Η προτροπή για απολύσεις στη διοίκηση της Alphabet έρχεται καθώς αυξάνονται οι περικοπές προσωπικού στις οποίες προχωρούν οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Disney σχεδιάζει ένα στοχευμένο «πάγωμα» προσλήψεων σε συνδυασμό με ορισμένες περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που εστάλη σε στελέχη της.

Yπενθυμίζεται πως τα κέρδη και τα καθαρά έσοδα του Ομίλου της Disney διαμορφώθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους, αλλά με την εταιρεία να εμφανίζει καλύτερα των προβλέψεων μεγέθη στις πλατφόρμες streaming της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider