Disney: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα - Απροσδόκητη άνοδος των συνδρομητών στο Disney+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα - Απροσδόκητη άνοδος των συνδρομητών στο Disney+
Συνολικά, η Disney έχει 235 εκατ. συνδρομητών στις πλατφόρμες streaming της, όταν η ανταγωνίστρια Netflix μετρά 223 εκατ. συνδρομητών.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα του ομίλου της Disney για το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους, αλλά με την εταιρεία να εμφανίζει καλύτερα των προβλέψεων μεγέθη στις πλατφόρμες streaming της.

Τα έσοδα της Disney ανήλθαν σε 20,15 δισ. δολάρια έναντι 21,24 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 30 σεντ έναντι 55 σεντ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ώθηση από το Disney+ και ρεκόρ εσόδων στα θεματικά πάρκα

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο πρόσθεσε 12,1 εκατ. νέους συνδρομητές στο Disney+, ανεβάζοντας το σύνολο των συνδρομητών στην πλατφόρμα σε 164,2 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 160,45 εκατ. συνδρομητών. Σημειώνεται πως σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021, το Disney+ κατέγραψε άνοδο 39%.

Ο CEO του ομίλου, Μπομπ Τσάπεκ, δήλωσε πως το Disney+ θα αποφέρει κερδοφορία για το επόμενο οικονομικό έτος. Η Disney σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές της πλατφόρμας από τον Δεκέμβριο και θα παρουσιάσει ένα «φθηνό» πακέτο με διαφημίσεις και χαμηλότερη μηνιαία συνδρομή.

Η πλατφόρμα του Hulu κατέγραψε 47,2 εκατ. συνδρομητές και το ESPN+ 24,3 εκατ. συνδρομητές.

Συνολικά, η Disney έχει 235 εκατ. συνδρομητών στις πλατφόρμες streaming της, όταν η ανταγωνίστρια Netflix μετρά 223 εκατ. συνδρομητών, μετέδωσε το CNBC.

Ακόμα, η Disney ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ στον κλάδο των θεματικών πάρκων της, με έσοδα 7,4 δισ. δολαρίων τα οποία ήταν αυξημένα κατά 34% σε ετήσια βάση.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Disney σημειώνει απώλειες άνω του 7% μετά από το κλείσιμο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Η Netflix εξετάζει «μπάσιμο» στα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider