Disney: «Παγώνει» προσλήψεις και ξεκινά περικοπές θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: «Παγώνει» προσλήψεις και ξεκινά περικοπές θέσεων εργασίας
Αλλαγή κατεύθυνσης και από την Disney.

Η Disney σχεδιάζει ένα στοχευμένο «πάγωμα» προσλήψεων σε συνδυασμό με ορισμένες περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που εστάλη σε στελέχη της.

«Περιορίζουμε τις προσθήκες προσωπικού μέσω ενός στοχευμένου πάγωμα προσλήψεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ σε ένα σημείωμα την Παρασκευή που βρίσκεται στην κατοχή του CNBC. «Οι προσλήψεις για το μικρό υποσύνολο των πιο κρίσιμων θέσεων θα συνεχιστούν, αλλά όλοι οι άλλοι ρόλοι βρίσκονται σε αναμονή. Οι επικεφαλής των τμημάτων σας και οι ομάδες ανθρώπινου δυναμικού έχουν πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό θα εφαρμοστεί στις ομάδες σας» ανέφερε.

«Καθώς εργαζόμαστε μέσω αυτής της διαδικασίας αξιολόγησης, θα εξετάσουμε κάθε λεωφόρο λειτουργιών και εργασίας για να βρούμε εξοικονόμηση πόρων και αναμένουμε κάποιες μειώσεις προσωπικού ως μέρος αυτής της αναθεώρησης» πρόσθεσε. Η Disney αριθμεί περίπου 190.000 υπαλλήλους.

Ο Τσάπεκ κάλεσε επίσης τα στελέχη να περιορίσουν τα επαγγελματικά ταξίδια σε όσο το δυνατόν λιγότερα ενώ οι συσκέψεις θα πρέπει να διεξάγονται εικονικά όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Γνωρίζω πλήρως ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη διαδικασία για πολλούς από εσάς και τις ομάδες σας. Θα πρέπει να πάρουμε σκληρές και άβολες αποφάσεις. Αλλά αυτό ακριβώς απαιτεί η ηγεσία, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ενίσχυση αυτή τη σημαντική περίοδο» ανέφερε ο CEO της Disney.

Yπενθυμίζεται πως τα κέρδη και τα καθαρά έσοδα του Ομίλου της Disney διαμορφώθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους, αλλά με την εταιρεία να εμφανίζει καλύτερα των προβλέψεων μεγέθη στις πλατφόρμες streaming της.

Τα έσοδα της Disney ανήλθαν σε 20,15 δισ. δολάρια έναντι 21,24 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 30 σεντ έναντι 55 σεντ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο πρόσθεσε 12,1 εκατ. νέους συνδρομητές στο Disney+, ανεβάζοντας το σύνολο των συνδρομητών στην πλατφόρμα σε 164,2 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 160,45 εκατ. συνδρομητών. Σημειώνεται πως σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021, το Disney+ κατέγραψε άνοδο 39%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετά τη Uniper, η Γερμανία εθνικοποιεί και την εταιρία φυσικού αερίου Sefe

Στα «χνάρια» των Twitter και Meta η Amazon: Απολύει 10.000 εργαζόμενους

Αντιπρόεδρος Fed: Σύντομα θα προχωρήσουμε σε πιο αργές αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider