Google και Renault συνεργάζονται για την δημιουργία ενός οχήματος που θα καθορίζεται από software

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google και Renault συνεργάζονται για την δημιουργία ενός οχήματος που θα καθορίζεται από software
Renault Group
Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό δίδυμο» του νέου οχήματος.

Σύμφωνο συνεργασίας της Renault με την Google δημοσιοποιεί το CNBC, σύμφωνα με το οποίο η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναπτύξει ένα όχημα που θα «καθορίζεται από software» χρησιμοποιώντας τεχνολογία από το τμήμα cloud της Google.

Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό δίδυμο» του νέου οχήματος. Τα ψηφιακά δίδυμα στοχεύουν στην αναπαραγωγή φυσικών αντικειμένων σε ένα εικονικό περιβάλλον, έτσι ώστε να μπορούν να δοκιμαστούν και να παρακολουθηθούν πριν από την ανάπτυξη τους στον πραγματικό κόσμο.

Η συμφωνία θα βοηθήσει τη Renault να αναπτύξει νέες εφαρμογές εντός και εκτός του οχήματος, σύμφωνα με τις εταιρείες, καθώς θα χρησιμοποιήσει αναλύσεις δεδομένων για να εντοπίσει και να επιλύσει τυχόν αστοχίες στη λειτουργία του και να εξατομικεύσει την εμπειρία των χρηστών ώστε να προσαρμοστεί σε προορισμούς που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η πολυπλοκότητα της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής των αυτοκινήτων αυξάνεται εκθετικά, λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών και των υπηρεσιών που αναμένουν οι πελάτες», δήλωσε ο Luca de Meo, CEO του ομίλου Renault, σε δήλωση του την Τρίτη.

Η Renault συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Google το 2018 για να ενσωματώσει το λειτουργικό σύστημα Android του τεχνολογικού γίγαντα σε οθόνες πολυμέσων στο αυτοκίνητο. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τελικά ολόκληρο το λειτουργικό της μοντέλο στο cloud.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία την Τρίτη, ο CEO της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι «θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ομίλου Renault, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία μας στο cloud, την τεχνητή νοημοσύνη και το Android για μια ασφαλή, εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google σε HUAWEI γίνεται; Και όμως, γίνεται!

Renault: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τη Nissan για αναπροσαρμογή της «συμμαχίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider