Uniper: Ζημιές 40 δισ. ευρώ στο 9μηνο - προ κρατικοποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uniper: Ζημιές 40 δισ. ευρώ στο 9μηνο - προ κρατικοποίησης
Μέχρι στιγμής η Uniper έχει κάνει χρήση πιστωτικής γραμμής ύψους 14 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW. 

Ζημιές περί τα 40 δισ. ευρώ κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2022 η «πληγείσα» από την ενεργειακή κρίση Uniper, πριν την κρατικοποίηση, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται κόστη ύψους 10 δισ. ευρώ για την έκτακτη αγορά φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να προστεθούν ζημιές της τάξης των 31 δισ. ευρώ λόγω των συνεπειών της όλης διαδικασίας αποτίμησης. Επίσης ο όμιλος επιβεβαίωσε τα προσωρινά λειτουργικά αποτελέσματα, ενώ ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Σόλτς έχουν εισέλθει σε τελικό στάδιο για το «πακέτο σταθεροποίησης» του ομίλου.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική κυβέρνηση, η διοίκηση της Uniper, καθώς και ο βασικός της μέτοχος, η φιλανδική Fortum είχαν καταλήξει προ μηνός σε συμφωνία για την κρατικοποίηση της εταιρείας φυσικού αερίου. Υπό τους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την κυβέρνηση να διατηρεί ποσοστό 98,5% στην Uniper. Οι μέτοχοι της εισηγμένης θα πρέπει να συμφωνήσουν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που θα λάβει χώρα στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής η Uniper έχει κάνει χρήση πιστωτικής γραμμής ύψους 14 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει η κρατική ενίσχυση στην Uniper

Handelsblatt: Νέο «πακέτο» διάσωσης έως 40 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστεί η Uniper

gazzetta
gazzetta reader insider insider