Πτώχευση της κοινοπραξίας Stellantis - Guangzhou AG για παραγωγή των Jeep στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώχευση της κοινοπραξίας Stellantis - Guangzhou AG για παραγωγή των Jeep στην Κίνα
Η Stellantis πρόσθεσε πως έχει ενσωματώσει πλήρως το αρνητικό αποτέλεσμα της επένδυσης στην κοινοπραξία στα αποτελέσματα της για το πρώτο μισό του 2022.

Την πτώχευση της κοινοπραξίας της Stellantis με την Guangzhou Automobile Group για την παραγωγή των Jeep στην Κίνα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η θυγατρική του ομίλου Fiat Chrysler. Η ανακοίνωση ακολούθησε μακρά περίοδο πτωτικής πορείας για την παλαιότερη μάρκα ξένου αυτοκινήτου που κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκίνησης στον κόσμο.

Η Stellantis πρόσθεσε πως έχει ενσωματώσει πλήρως το αρνητικό αποτέλεσμα της επένδυσης στην κοινοπραξία στα αποτελέσματα της για το πρώτο μισό του 2022. Παράλληλα έγινε γνωστό πως το αίτημα για υπαγωγή της κοινοπραξίας στο πτωχευτικό δίκαιο έγινε με την έγκριση της Guangzhou Automobile Group. Η κινεζική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης στους πελάτες της Jeep στην Κίνα.

Σημειώνεται πως η Stellantis είχε θέσει ένα τέλος στο κινεζικό εγχείρημα της από τον Ιούλιο του 2022, μήνες μόλις μετά την είδηση πως θα αύξανε τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία σε 75% από 50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

Ινδία: Πάνω από 130 νεκροί από κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider