Citigroup: Μείωση των κερδών κατά 25% στο γ' τρίμηνο - Στα 18,5 δισ. τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Μείωση των κερδών κατά 25% στο γ' τρίμηνο - Στα 18,5 δισ. τα έσοδα
Σημαντική μείωση της τάξης του 25% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup κατά το γ' τρίμηνο του έτους, καθώς οι ανησυχίες για την πιθανότητα ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας έπληξαν την κερδοφορία του αμερικανικού κολοσσού.

Σημαντική μείωση της τάξης του 25% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup κατά το γ' τρίμηνο του έτους, καθώς οι ανησυχίες για την πιθανότητα ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας έπληξαν την κερδοφορία του αμερικανικού κολοσσού.

Όπως αναφέρει το CNBC, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 3,5 δισ. δολάρια ή στα 1,63 δολάρια/μετοχή. Κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 η Citi είχε αναφέρει κέρδη ύψους 4,6 δισ. δολαρίων ή 2,15 δολαρίων/μετοχή.

Οι αναλυτές σε έρευνα της Rerfinitiv ανέμεναν κέρδη 1,42 δολαρίων/μετοχή.

Στον αντίποδα, τα έσοδα της Citigroup στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και ανήλθαν στα 18,51 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν έσοδα 18,25 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της Citigroup έχουν υποχωρήσει κατά 29% στην διάρκεια του 2022, επίδοση που συνιστά την χειρότερη μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Μικρή αύξηση στα έσοδα του γ' τρίμηνου - Υποχώρηση των κερδών της τράπεζας

Wells Fargo: Στα 19,5 δισ. δολάρια τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - 784 εκατ. για προβλέψεις ζημιών

Morgan Stanley: Μειωμένα κατά 12% τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider