Bloomberg: Η Γερμανία εξετάζει την κρατικοποίηση του κολοσσού φυσικού αερίου Uniper

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Γερμανία εξετάζει την κρατικοποίηση του κολοσσού φυσικού αερίου Uniper
Οι γερμανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση του ποσοστού τους στο ενεργειακό κολοσσό σε επίπεδο άνω του 50%.

Το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής φυσικού αερίου της χώρας Uniper φέρεται να εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Συγκεκριμένα οι γερμανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση του ποσοστού του γερμανικού κράτους στο ενεργειακό κολοσσό σε επίπεδο άνω του 50%. Μάλιστα η κυβέρνηση υπό την ηγεσία Σολτς εμφανίζεται ανοικτή στο να προβεί σε πλήρη κρατικοποίηση της Uniper εάν αποδειχθεί αναγκαίο, προκειμένου να προστατεύσουν το ενεργειακό δίκτυο της Γερμανίας από ενδεχόμενη κατάρρευση.

H Uniper χρειάζεται επιπλέον κρατική στήριξη, παρά το γεγονός πως έχει ήδη κάνει χρήση του πακέτου διάσωσης.

Βοήθεια από το κράτος

Υπενθυμίζεται πως ο ενεργειακός κολοσσός, που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο «θύμα» από την κρίση με τις τιμές φυσικού αερίου που επηρεάζει την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κατέθεσε αίτημα για επιπλέον 4 δισ. ευρώ χρηματοδότησης από το Βερολίνο στα τέλη του Αυγούστου. Το τότε αίτημα αφορούσε την εξασφάλιση επιπλέον 4 δισ. ευρώ από το κρατικό ταμείο δανείων KfW, μόλις εξαντληθεί η τρέχουσα γραμμής χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider