Foodlink: ΑΜΚ έως 1 εκατ. ευρώ και δωρεάν διάθεση μετοχών αποφάσισε η ΓΣ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foodlink: ΑΜΚ έως 1 εκατ. ευρώ και δωρεάν διάθεση μετοχών αποφάσισε η ΓΣ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού του 1 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, αλλά και τη δωρεάν διάθεση μετοχών στο προσωπικό αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η τακτική Γενική Συνέλευση των μετοχών της Foodlink.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού του 1 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, αλλά και τη δωρεάν διάθεση μετοχών στο προσωπικό αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η τακτική Γενική Συνέλευση των μετοχών της Foodlink που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως του ποσού του 1.000.576,50 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση μέχρι 10.005.765 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ εκάστης, με σκοπό εξαγορά ή εξαγορές επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Μετά την ανωτέρω αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 3.335.255,10 ευρώ, διαιρούμενο σε 33.352.551 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ έκαστη.

Η Γ.Σ. εξουσιοδότησε, περαιτέρω, το Δ.Σ. να αποφασίσει αυτό, εντός χρονικού διαστήματος ενός (1) έτους, για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, η οποία δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Για την καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίζεται προθεσμία (4) μηνών, αρχόμενη από την λήψη της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, με την οποία θα καθορισθεί η τιμή διάθεσης των μετοχών.

Δικαίωμα προτίμησης στην ανωτέρω αύξηση, έχουν οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρείας κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο, ήτοι για κάθε επτά (7) μετοχές που κατέχουν, θα εγγράφονται για τρεις (3) νέες μετοχές, που θα εκδοθούν λόγω της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με ταυτόχρονη καταβολή της αξίας των μετοχών.

Ορίστηκε επίσης ότι οι παλαιοί μέτοχοι θα ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης στην ανωτέρω αύξηση, εντός της προθεσμίας που θα ορίσει το Δ.Σ. με απόφασή του, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 14 ημερών και θα αρχίζει από τη λήψη της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου για τον προσδιορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών.

Μετά το τέλος της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, οι μετοχές που δεν έχουν αναληφθεί διατίθενται από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την κρίση του σε τιμή όχι κατώτερη της τιμής διάθεσης.

Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας των (4) μηνών για την ολοσχερή καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και εφόσον δεν καλύφθηκε το σύνολο της αύξησης αυτής, το μετοχικό κεφάλαιο θεωρείται ότι αυξάνεται μέχρι το ποσό της κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Ν. 4548/2018.

Παράλληλα, η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την δωρεάν διάθεση έως 160.570 ιδίων μετοχών (κοινών ονομαστικών μετά ψήφου), οι οποίες ενσωματώνουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται στο Ν. 4548/2018 και στο Καταστατικό της Εταιρείας, σε εργαζομένους και συνεργάτες της εταιρείας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, με κριτήριο την ατομική εργασιακή τους απόδοση και προσφορά στην Εταιρεία και στον Όμιλο, χωρίς υποχρέωση διακράτησης για ορισμένο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Trastor: Από 14/9 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου οι νέες μετοχές

Performance Technologies: Αύξηση καθαρής κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider