Βαρβιτσιώτης: Η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού και πρέπει να ξεκινάμε με αυτό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού και πρέπει να ξεκινάμε με αυτό
Ο αναπλ. ΥΠΕΞ άνοιξε την εκδήλωση, με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε.

«Η επιχείρηση και η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού και πρέπει να ξεκινάμε με αυτό». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανοίγοντας την εκδήλωση, με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που έχουμε προχωρήσει μέχρι τώρα και ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά σε σχέση με το τι έχουμε εμείς καταφέρει ως χώρα να αναδείξουμε και να δώσουμε τις ευκαιρίες σε γυναίκες να προχωρήσουν στα επιχειρηματικά τους σχέδια», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, γιατί «όχι μόνο στατιστικά βρισκόμαστε πίσω αλλά γιατί ουσιαστικά βρισκόμαστε πίσω».

Για τον κ. Βαρβιτσιώτη, απαιτείται η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 15% των startup φτιάχνονται από γυναίκες, νούμερο αισθητά μικρότερο στη χώρα μας.

«Είναι μικρότερο το συγκεκριμένο νούμερο στην Ελλάδα και βέβαια, παρά τη σημαντική αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας την τελευταία τετραετία, πήγαμε από το 19& στο 25%, υπολειπόμαστε πάρα πολύ με βάση τα πληθυσμιακά μας χαρακτηριστικά», ανέφερε.

Τη διαπίστωση ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ανεβαίνει πολύ τα τελευταία χρόνια έκανε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννης Σμυρλής.

«Οφείλω να πω», τόνισε, «ότι οι Ελληνίδες είναι κατά 50% κάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το μεγαλύτερο ποσοστό με διδακτορικούς τίτλους στις ηλικίες 25 με 34 και σίγουρα, είναι από τις πιο εκπαιδευμένες γυναίκες στον πλανήτη», τόνισε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., πρέσβειρα γυναικείας επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γενική διευθύντρια του Ομίλου Εταιρειών OECON GROUP, Λίνα Τσαλταμπάση, ζήτησε τη συμμαχία του κράτους, «για να πάμε τα βήματά μας ακόμη μακρύτερα» όπως χαρακτηριστικά είπε και να μην παραμένουν όλες οι προσπάθειες του γυναικείου επιχειρείν στον χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider