ArcelorMittal: Κατεβάζει -εν μέρει- διακόπτη σε τρεις μονάδες στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ArcelorMittal: Κατεβάζει -εν μέρει- διακόπτη σε τρεις μονάδες στην Ευρώπη
Κλείνει επ’ αόριστον από τον Οκτώβριο τμήματα των εργοστασιακών μονάδων της στη Βρέμη και στο Αμβούργο της Γερμανίας, καθώς και στην Αστούριας της Ισπανίας. 

Ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα της Γηραιάς Ηπείρου, η ArcelorMittal κλείνει επ’αόριστον από τον Οκτώβριο τμήματα των εργοστασιακών μονάδων της στη Βρέμη και στο Αμβούργο της Γερμανίας, καθώς και στην Αστούρια της Ισπανίας.

Αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, είναι η άνοδος στις τιμές ενέργειας, σε συνδυασμό με τις ασθενείς συνθήκες στην αγορά και τις αρνητικές προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας. Με τη Ρωσία να έχει κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου, το κόστος ενέργειας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην βαριά βιομηχανία. Με την κρίση να διαχέεται σε όλες τις πτυχές της οικονομίας, η ζήτηση για ατσάλι έχει μειωθεί αισθητά, σηματοδοτώντας το τέλος στην πρόσκαιρη ανάκαμψη του κλάδου που παρατηρήθηκε στην μετά-Covid εποχή.

Η Arcelor-Mittal, με βάση ξένα μέσα, ζητά να αλλάξει ο τρόπος δόμησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αποδεσμευτεί το ενεργειακό κόστος από το φυσικό αέριο, αλλά και την μη εφαρμογή των σχεδίων της γερμανικής κυβέρνησης περί επιβολής ειδικής εισφοράς λόγω της αύξησης των τιμών στο φυσικό αέριο, που θα οδηγήσει τα ενεργειακά κόστη σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος του νικελίου ετοιμάζεται να πουλήσει μονάδες χάλυβα

ΗΠΑ: Πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες για πρώτη φορά μετά από 9 μήνες

Κέρδη στην Wall Street, μετά από τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider