Champions League: Στην Paramount τα δικαιώματα μετάδοσης στις ΗΠΑ - 1,5 δισ. δολάρια για 6 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Champions League: Στην Paramount τα δικαιώματα μετάδοσης στις ΗΠΑ - 1,5 δισ. δολάρια για 6 χρόνια
Για τη μετάδοση των αγώνων από το 2024 έως το 2030, έναντι 250 εκατ. δολαρίων ανά έτος από 100 εκατ. δολάρια ανά έτος που είναι η τωρινή συμφωνία

Η Paramount ανανέωσε τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League της UEFA στο αγγλόφωνο κοινό των ΗΠΑ, σε ένα deal ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για διάρκεια 6 ετών, με την εξέλιξη να επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αμερικανών για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία αφορά τη μετάδοση των αγώνων από το 2024 έως το 2030, έναντι 250 εκατ. δολαρίων ανά έτος από 100 εκατ. δολάρια ανά έτος που είναι η τωρινή συμφωνία μετάδοσης των αγώνων μεταξύ της UEFA και της Paramount.

Διεκδικητές του συμβολαίου ήταν ακόμα οι NBC, ESPN, Amazon, Apple, Fox, Warner Bros. Discovery, Univision and DAZN. Οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι ήταν η Amazon και η Paramount, με την τελευταία να επικρατεί και να κερδίζει τη συμφωνία για το Champions League, ανέφερε το δημοσίευμα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Αμερικανών, με συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων

Η νέα συμφωνία θα συμπιέσει με τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2026 από τις ΗΠΑ, που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για το άθλημα, όπως είχε γίνει με το Μουντιάλ του 1994.

Το deal της Paramount με την UEFA είναι το τελευταίο σε μια σειρά μεγάλων τηλεοπτικών συμφωνιών για το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο το NBC ανανέωσε την 6ετή συμφωνία για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της αγγλικής Premier League, έναντι 2,5 δισ. δολαρίων.

Από την πλευρά της, η Apple πληρώνει 250 εκατ. δολαρίων ετησίως για τη μετάδοση των αγώνων του αμερικανικού πρωταθλήματος (MLS), τιμή σχεδόν τριπλάσια από το προηγούμενο συμβόλαιο της εταιρείας με την MLS.

Τέλος, σημειώνεται πως ο τελικός του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ την τελευταία σεζόν συγκέντρωσε 2,8 εκατ. θεατές, το μεγαλύτερο κοινό για παρακολούθηση τελικού σε αγγλόφωνη μετάδοση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά οι πλατφόρμες streaming ξεπέρασαν σε θεάσεις τα προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider