Η Tencent «ξεφορτώνεται» 24 δισ. δολάρια, με πώληση του ποσοστού της στην Meituan

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tencent «ξεφορτώνεται» 24 δισ. δολάρια, με πώληση του ποσοστού της στην Meituan
Εν μέσω των αυστηρών ελέγχων που έχει ξεκινήσει από το 2020 το Πεκίνο στους μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους της χώρας.

Η Tencent σκοπεύει να παραχωρήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στην εταιρεία delivery τροφίμων Meituan, έναντι 24 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός κατέχει το 17% της Meituan, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 24,3 δισ. δολάρια. Η διαδικασία πώλησης του ποσοστού της Tencent έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, για το πως θα μπορέσει να «ξεφορτωθεί» το ποσοστό της στην εταιρεία.

Η Tencent προχώρησε το 2014 σε επένδυση στην ανταγωνίστρια της Meituan, Dianping, ενώ το 2015 οι δύο εταιρείες συγχωνεύτηκαν στο μετοχικό σχήμα που έχουν έως σήμερα.

Οι πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως η Tencent θέλει να ολοκληρώσει την αποεπένδυση της έως το τέλος του 2022.

Η απόφαση για «ξεφόρτωμα» του 17% της Meituan έρχεται καθώς η Tencent προχωρεί σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της σε επιχειρήσεις της Κίνας, εν μέσω των αυστηρών ελέγχων που έχει ξεκινήσει από το 2020 το Πεκίνο στους μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους της χώρας.

Σημειώνεται πως η αξία του μετοχικού κεφαλαίου της Tencent σε κινεζικές εισηγμένες έφτασε στο τέλος του Μαΐου στα 89 δισ. δολάρια, έναντι 201 δισ. δολαρίων που ήταν στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Μετά από τη δημοσίευση του άρθρου, η μετοχή της Tencent έφτασε να υποχωρεί κοντά στο 2% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dodge: Διακόπτει την παραγωγή των Challenger και Charger - Στροφή στην ηλεκτροκίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider