Johnson & Johnson: Σταματάει την πώληση του ταλκ σε όλο τον κόσμο από το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Σταματάει την πώληση του ταλκ σε όλο τον κόσμο από το 2023
Η ανακοίνωση έρχεται πάνω από δυο χρόνια μετά την παύση πώλησης του προϊόντος στις ΗΠΑ.

Η Johnson & Johnson (J&J) ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει ένα από τα πιο δημοφιλή της προϊόντας στην πούδρα ταλκ, σε όλο τον κόσμο, από το 2023.

Η ανακοίνωση έρχεται πάνω από δυο χρόνια μετά την παύση πώλησης του προϊόντος στις ΗΠΑ, με φόντο τις δεκάδες χιλιάδες μηνύσεις και καταγγελίες που έχει δεχθεί. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο προϊόν συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες.

Από την πλευρά της, η εταιρεία συνεχίζει να επαναλαμβάνει πως ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν πως το προϊόν είναι ασφαλές, όμως αποφασίζει να αλλάξει ένα από τα συστατικά του.

«Ως μέρος μιας παγκόσμιας αξιολόγησης χαρτοφυλακίου, λάβαμε την εμπορική απόφαση να μεταβούμε σε ένα χαρτοφυλάκιο βρεφικής σκόνης με βάση το άμυλο καλαμποκιού», ανέφερε σε δήλωσή της η Johnson & Johnson. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η σκόνη μωρών με βάση το άμυλο αραβοσίτου πωλείται ήδη σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα σημείωσε: «Η θέση μας για την ασφάλεια του ταλκ μας παραμένει αμετάβλητη».

«Στηρίζουμε τις δεκαετίες ανεξάρτητης επιστημονικής ανάλυσης από ειδικούς ανά τον κόσμο που επιβεβαιώνουν ότι η βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ της Johnson είναι ασφαλής, δεν περιλαμβάνει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Μειώνει τις προβλέψεις για πωλήσεις και κέρδη στο σύνολο του 2022

Huawei: Ήπια άνοδος 1,4% στα έσοδα του β΄τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider