Στο ΕΣΠΑ η αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ΕΣΠΑ η αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας
Tην απόφαση υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γεώργιος Ζερβός.

Στο ΕΣΠΑ με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη σχεδόν 12 εκατ. ευρώ εντάχθηκε η αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας.

Στην απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γεώργιος Ζερβός αναφέρεται ότι η πράξη «Αξιοποίηση του πολιτιστικού κτηρίου Ξενία Άρτας και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Η πρόταση του Δήμου Αρταίων αφορά στην αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας ως ένα πρότυπο- καινοτόμο κέντρο πολιτισμού με χρήση δημοτικής βιβλιοθήκης, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και τεχνολογίας, δημοτικού ωδείου και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και καφετέρια- εστιατόριο όπως λειτουργούσε και στο παλιό ξενοδοχείο. Το έργο θα συμπεριλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Παράλληλα προβλέπονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για την αναβάθμιση του κτιρίου Ξενία, διαχείριση απορριμμάτων με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού ώστε να καταστεί λειτουργικό το κτίριο Ξενία, διαμόρφωση του περιβάλλοντος του κτιρίου και αναβάθμιση των φυτεύσεων του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου. Οι εργασίες εκτός του ακινήτου θα πραγματοποιηθούν με προγραμματική σύμβαση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας- Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Αυγούστου 2022 και ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 11.880.000 ευρώ.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια: https://diavgeia.gov.gr/doc/62ΛΡ46ΜΤΛΡ-ΚΞΙ?inline=true

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΠΑ: Υπογράφτηκε η ένταξη των αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα Ξερέας του δήμου Κορωπίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider