Πράσινη χρηματοδότηση της AVIS από την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Μοιράσου το
Πράσινη χρηματοδότηση της AVIS από την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταμείο Ανάκαμψης
Από αριστερά : Ο κ. Νικόλαος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ο κ. Αθανάσιος Βλαχόπουλος, General Manager, Head of Large Corporate and Wholesale Products της Τράπεζας Πειραιώς και ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS.
Υπογράφηκε η σύμβαση χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου της AVIS, συνολικού ύψους πρώτης φάσης €260 εκ., με χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Υπογράφηκε η σύμβαση χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου της AVIS, συνολικού ύψους πρώτης φάσης 260 εκατ. ευρώ, με χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και της Τράπεζας Πειραιώς. Η επένδυση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της AVIS ανέρχεται σε €760 εκ. και θα αναπτυχθεί εντός της επόμενης πενταετίας.

Η επένδυση της πρώτης φάσης θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια €78 εκ. από την Τράπεζα Πειραιώς, και €130 εκ. προερχόμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αξιοποιώντας τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα στις ελληνικές επιχειρήσεις, και κυρίως τη χρηματοδότηση με ανταγωνιστικό σταθερό επιτόκιο.

Το επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται στον Πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης και στοχεύει στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, καθώς προβλέπει την προμήθεια και λειτουργία ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών οχημάτων με πολύ χαμηλές έως μηδενικές εκπομπές αέριων ρύπων σε αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου συμβατικής τεχνολογίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς, πρωτοπόρος στην χρηματοδότηση επενδύσεων με όρους αειφορίας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, στέκεται αρωγός, με τη σημαντική συμβολή των πόρων Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για την μετάβαση σε μια νέα επιχειρηματική εποχή σεβασμού και αξιοποίησης των ευκαιριών της Πράσινης Μετάβασης.

Στην υπογραφή της συμφωνίας χρηματοδότησης παρίστατο και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, κ. Νικόλαος Μαντζούφας.

Ο κ. Αθανάσιος Βλαχόπουλος, General Manager, Head of Large Corporate and Wholesale Products της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή σήμερα για την Τράπεζα Πειραιώς – η υπογραφή της πρώτης σύμβασης για δανειοδότηση με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, μιας επένδυσης που έχει ουσιαστική συμβολή στην επίτευξη των στόχων της χώρας για την μετάβαση σε μια οικονομία με σεβασμό στο περιβάλλον και το κλίμα. Η Τράπεζα Πειραιώς υπήρξε πρωτοπόρος σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις για πολλά χρόνια και με την σημερινή ευκαιρία πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η στρατηγική μας ευθυγραμμίζεται αρμονικά με αυτήν του Ταμείου Ανάκαμψης – θα εξακολουθήσουμε να είμαστε η Τράπεζα επιλογής για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για την Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους – συνθήκες ικανές και αναγκαίες για την αειφόρα οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη».

Ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS, δήλωσε: «Η χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς και τα δανειακά κεφάλαια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0" είναι μια σημαντική εξέλιξη. Συμβάλει ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αποτελεί τμήμα του φιλόδοξου επενδυτικού σχεδιασμού της AVIS με στόχο την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 50.000 τόνους ετησίως. Επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στην εταιρεία μας και τον ηγετικό ρόλο της στις υπηρεσίες πράσινης κινητικότητας. Η βιώσιμη ανάπτυξη, με σύγχρονες υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον μας, διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο κ. Νικόλαος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας δήλωσε: «Η συγκεκριμένη επένδυση στην ηλεκτροκίνηση εντάσσεται στην κατηγορία της βιώσιμης ανάπτυξης και της οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα ειδικά στις πόλεις, στη μείωση της ηχορύπανσης, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει την πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση σε πολίτες και επισκέπτες της χώρας μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του δανειακού του σκέλους συνεισφέρει σημαντικά στους στόχους της πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:01

Και τρίτο σκάφος με 67 μετανάστες προσάραξε στα Κύθηρα

14:43

Πέντε πλοία diesel θα φτάσουν στην Ευρώπη τον Αύγουστο για να βοηθήσουν με την ενεργειακή κρίση

14:36

Γερμανία: Μειώνεται ο ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%

14:28

Premier League: Τα συνολικά έσοδα των ομάδων θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. λίρες για πρώτη φορά στην ιστορία

14:21

Τουρκία: Μείωση - έκπληξη του επιτοκίου στο 13%, παρά τον πληθωρισμό

14:19

Αλγερία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στα βορειοανατολικά - Πάνω από 38 νεκροί

14:17

Δασικές πυρκαγιές: Η ΕΕ κινητοποιεί περίπου 370 άτομα άμεσης επέμβασης σε ολόκληρη την Ευρώπη

14:10

Ισπανία: Σχεδόν εξαπλάσιο το εμπορικό έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουνίου, στα 32 δισ. ευρώ

13:48

Η Τουρκία καλεί τη Σουηδία να εκδώσει «τρομοκράτες»

13:27

Κάζακς (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν - Απαράδεκτα υψηλός ο πληθωρισμός

13:26

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι της σχολής «δώστα όλα»

13:26

ΤτΕ: Έλλειμμα 6,090 δισ. ευρώ για την κεντρική διοίκηση στο 7μηνο

13:10

Αυξημένος κατά 39,3% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων στο β' τρίμηνο

13:00

Σκέρτσος: Σημαντικές ανακοινώσεις για τη στέγη, από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

12:45

Τράπεζες: Έλεγχος 6 σημείων από την ΕΚΤ για τις αντοχές τους στην άνοδο των επιτοκίων

12:41

Υγεία: Ένας υπερμεταδότης με Όμικρον μπορεί να αποβάλλει έως 1.000 φορές περισσότερο κορονοϊό από έναν με Άλφα ή Δέλτα

12:34

Ο χρυσός μπορεί να υπερβεί τα 2.000 δολάρια το 2023, λέει βετεράνος της αγοράς

12:33

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη - Στο 8,9% τον Ιούλιο

12:32

Γαλλία: Καταιγίδες έπληξαν την Κορσική - Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους

12:14

Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για ύφεση

12:12

Γιατί αυξάνει την τιμή στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Pantelakis Sec.

12:03

Νέα άνοδος για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη - Δέκα φορές υψηλότερες οι τιμές το 2022

11:53

Νορβηγία: Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης

11:48

Ρωσία: Μπορεί να κλείσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

11:21

Πορτογαλία: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα

11:19

Ήπια υποχώρηση για το Χρηματιστήριο στα όρια των 890 μονάδων

11:07

Covid-19: Αυξημένος ο κίνδυνος νευρολογικών και ψυχικών διαταραχών ακόμη και δύο χρόνια μετά

11:02

Περ. Αττικής: Νέο βελτιωμένο οδικό δίκτυο στην παραλιακή, από τη Βουλιαγμένη μέχρι και Βάρκιζα-Λιμανάκια Βουλιαγμένης

11:01

Με ήπια άνοδο αντιδρούν οι ευρωαγορές στα πρακτικά της Fed

10:52

Προκηρύχθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας