Google: Ζητά από τους εργαζόμενους περισσότερη παραγωγικότητα και focus αλλά και... το feedback τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Ζητά από τους εργαζόμενους περισσότερη παραγωγικότητα και focus αλλά και... το feedback τους
Η Google αρχίζει μια νέα προσπάθεια με την ονομασία «Σπριντ Απλότητας», προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και το focus των εργαζόμενων μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.  

Η Google αρχίζει μια νέα προσπάθεια με την ονομασία «Σπριντ Απλότητας», προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και το focus των εργαζόμενων μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Στη γενική συνέλευση της Alphabet, μητρικής της Google, την Τετάρτη, ο τόνος ήταν κάπως επείγων καθώς οι εργαζόμενοι έκφρασαν ανησυχίες για απολύσεις και ο Διευθύνων Σύμβουλος Sundar Pichai τους ζήτησε την συμβολή τους, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους και την σχετική εσωτερική τεκμηρίωση που ανάρτησε το CNBC. Η παραγωγικότητα της Google ως εταιρείας δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι ακόμα και με τον αριθμό των εργαζομένων που έχει, είπε ο Pichai στους εργαζόμενους στο meeting.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφότου η εταιρεία, την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο. Ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων επιβραδύνθηκε φτάνοντας το 13% το τρίμηνο από το 62% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η εταιρεία επωφελούνταν από το μετά-πανδημικό επανάνοιγμα και οι δαπάνες καταναλωτή ήταν σε άνοδο.

Έρχεται επίσης, αφότου ο Pichai ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό των προσλήψεων και των επενδύσεων το 2023, ζητώντας από τους εργαζόμενους να εργαστούν «με μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» και «περισσότερη όρεξη» απ’ ότι εμφανίζεται στις «καλύτερες μέρες».

Σπριντ Απλότητας

Μιλώντας σε περισσότερους από 170.000 πλήρως απασχολούμενους εργαζόμενους, ο Pichai την Τετάρτη εισήγαγε την πρωτοβουλία «Simplicity Sprint» η οποία αποσκοπεί στην συλλογή ιδεών για ταχύτερη παραγωγική ανάπτυξη. «Sprint» είναι ένας όρος ο οποίος συχνά χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη του λογισμικού και από νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας προκειμένου να υποδηλώσει σύντομες, εστιασμένες κινήσεις προς ένα κοινό στόχο.

Ο Pichai είπε ότι η εταιρεία δίνει το βήμα για τους εργαζόμενους να μοιραστούν τις ιδέες τους έως τις 15 Αυγούστου, μέσω μιας εσωτερικής έρευνας στην οποία ρωτάει αν η διοίκηση μπορεί να επικοινωνήσει εάν έχουν περαιτέρω ερωτήσεις.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται ερωτήσεις όπως «Τι θα μπορούσε να σε βοηθήσει να δουλέψεις με μεγαλύτερη διαύγεια και αποτελεσματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσεις τους χρήστες και πελάτες μας; Πού πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα για να έχουμε γρηγορότερα καλύτερα αποτελέσματα; Πώς θα περιορίσουμε την απώλεια χρόνου και θα παραμείνουμε επιχειρηματικοί και εστιασμένοι καθώς αναπτυσσόμαστε;».

Το αίτημα έρχεται επίσης ενόσω η εταιρεία προσπαθεί να αμβλύνει τις εντάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα στελέχη μετά από μια ετήσια έρευνα Googlegeist που έδειξε ότι το προσωπικό έδωσε στην εταιρεία ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία στους μισθούς, την προώθηση και την εκτέλεση.

Ανησυχία για απολύσεις

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, τα στελέχη εξέφρασαν την ανησυχία των εργαζομένων για πιθανές απολύσεις.

Το δεύτερο τρίμηνο, η Alphabet ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της αυξήθηκε κατά 21% σε 174.014 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, από 144.056 το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό προσλήψεων και επενδύσεων μέχρι το 2023, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Sundar Pichai να λέει σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, ότι «δεν είμαστε άτρωτοι σε οικονομικούς αντίξοους ανέμους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φρένο στις προσλήψεις τραβούν οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider