Google: Κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών έσοδα και κέρδη για την Alphabet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών έσοδα και κέρδη για την Alphabet
Τα συνολικά έσοδα της Alphabet διαμορφώθηκαν σε 69,69 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 69,9 δισ.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Alphabet, μητρικής της Google, για το β' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Σύμφωνα με το CNBC, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,21 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για κέρδη στα 1,27 δολάρια ανά μετοχή.

  • Τα συνολικά έσοδα της Alphabet διαμορφώθηκαν σε 69,69 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 69,9 δισ.
  • Τα έσοδα από διαφημίσεις της Google έφτασαν τα 56,29 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 55,91 δισ. δολάρια.
  • Τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud της Google ανήλθα σε 6,28 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 6,32 δισ. δολάρια.
  • Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube ανήλθαν σε 7,34 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 7,52 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη των εσόδων της εταιρείας κάμφθηκε κατά 13%, ενώ τα συνολικά έσοδα από διαφημίσεις αυξήθηκαν 12% στα 56,3 δισ. δολάρια.

Έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Alphabet ανεβαίνει 2,46%, μετά από το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η θετική αντίδραση στη μετοχή αποδίδεται στο ότι η Alphabet έχασε για λίγο τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο κομμάτι των εσόδων, γεγονός που δείχνει την ανθεκτικότητα του ομίλου εν μέσω των ανησυχιών για την εκδήλωση ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο φόβος της ύφεσης «τρομάζει» την Wall Street - Απώλειες άνω του 8% για την Walmart

GM: Κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα β' τριμήνου

Coca-cola: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider