Απώλειες 27% στα κέρδη της Citigroup - Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 27% στα κέρδη της Citigroup - Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών 
Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε πως έχει υπολογίζει 375 εκατ. δολάρια για ζημίες από επισφαλή δάνεια, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Σημαντική πτώση σε ετήσιο επίπεδο κατέγραψαν τα κέρδη της Citigroup για το β' τρίμηνο του 2022, με τα αποτελέσματα ωστόσο της 3ης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας να κινούνται πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα κέρδη της Citigroup διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισ. δολάρια ή 2,19% δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση 27% σε σχέση με τα κέρδη των 6,2 δισ. δολαρίων ή 2,85 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 1,66 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 19,64 δισ. δολάρια από έσοδα 17,75 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 18,4 δισ. δολάρια.

Το κόστος πίστωσης της Citi έφτασε το 1,3 δισ. δολάρια. Ακόμα, τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής του ομίλου υποχώρησαν στα 850 εκατ. δολάρια από 1,5 δισ. δολαρία στο β' τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε πως έχει υπολογίζει 375 εκατ. δολάρια για ζημίες από επισφαλή δάνεια, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, μετέδωσε το Reuters.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Citi έφτασε να ενισχύεται έως 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 30% για τα κέρδη της BlackRock στο β΄ τρίμηνο 

Wells Fargo: Πτώση κερδών 48% στο β' τρίμηνο - Αύξηση των προβλέψεων για ζημίες από δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider