EY World Entrepreneur Of The Year για το 2022 ανακηρύχθηκε ο Αργεντίνος Gaston Taratuta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EY World Entrepreneur Of The Year για το 2022 ανακηρύχθηκε ο Αργεντίνος Gaston Taratuta
Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021, Γεώργιος Γεράρδος.

O ιδρυτής και CEO της Aleph, Gaston Taratuta, από την Αργεντινή, κατέκτησε τον τίτλο EY World Entrepreneur Of The YearTM 2022, το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου, σε τελετή απονομής που διοργανώθηκε στο Μόντε Κάρλο.

Ο Taratuta, 49 ετών, ίδρυσε την εταιρεία του, Internet Media Services (IMS), το 2005, με στόχο να ενισχύσει το ψηφιακό οικοσύστημα στην πατρίδα του, την Αργεντινή, καθώς και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας τεχνολογικής βιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια, μέσω της IMS, εξαγόρασε επιχειρήσεις, σχηματίζοντας το Aleph Group, Inc., μια διακεκριμένη παγκόσμια διαφημιστική εταιρεία χαρτοφυλακίου, με παρουσία σε 90 αγορές, σε τέσσερις ηπείρους. Πέρυσι, ο Όμιλος Aleph είχε EBITDA (Κέρδη προ τόκων, φόρων, απομείωσης και αποσβέσεων) πάνω από $70 εκατ., απασχολώντας περισσότερα από 1.000 άτομα.

H τελετής απονομής αποτέλεσε το αποκορύφωμα της διήμερης γιορτής για την ανάδειξη του EY World Entrepreneur Of The YearTM 2022, που έλαβε χώρα μεταξύ 8-10 Ιουνίου στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την επιστροφή του θεσμού με φυσική παρουσία, έπειτα από δυο χρόνια διαδικτυακής διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας, φιλοξενώντας συμμετέχοντες από ποικίλους κλάδους, όπως τον τραγουδιστή και ακτιβιστή Bono, κεντρικό πρόσωπο του συγκροτήματος U2, ο οποίος συζήτησε στη σκηνή με τον Carmine Di Sibio, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του παγκόσμιου οργανισμού της EY, σχετικά με τις εμπειρίες που διαμόρφωσαν τη ζωή του, αλλά και τη σημασία της συνεργασίας στο επάγγελμά του. Το βραβείο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2022 της ΕΥ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποδόθηκε στη σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney CBE, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική αφοσίωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία στο σχέδιο μόδας, καθώς, επίσης, και το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της, Stella McCartney Cares.

Στη διήμερη γιορτή της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας στο Μόντε Κάρλο, τη χώρα μας εκπροσώπησε δυναμικά ο Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021», τον Μάρτιο του 2022. Ο κος Γεράρδος συμμετείχε στο ΕΥ World Entrepreneur Of The YearTM για το 2022, μεταξύ διακεκριμένων επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, νικητών των επιμέρους εθνικών διαγωνισμών της EY.

Ποιος είναι ο Gaston Taratuta, Ιδρυτή και CEO της Aleph

Ο Gaston Taratuta έφερε την επανάσταση στην ψηφιακή διαφήμιση, παρέχοντας μια παγκόσμια πλατφόρμα για επιχειρήσεις από αναδυόμενες αγορές.

Βετεράνος των πωλήσεων και του marketing, ο Gaston εντόπισε την έλλειψη ευκαιριών που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις και οι διαφημιστές στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, όσον αφορά τη διασύνδεσή τους με τις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες. Tο 2005, ίδρυσε την Internet Media Services (IMS) για να επεκτείνει το ψηφιακό οικοσύστημα στην πατρίδα του, την Αργεντινή, αλλά και σε παρόμοιες αγορές, και να υποστηρίξει την ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

Το 2021, ο Gaston συνένωσε την IMS με παρόμοιες επιχειρήσεις που είχε εξαγοράσει, για να δημιουργήσει τον Όμιλο Aleph. Η Aleph, με παρουσία σε 90 αγορές και αποτύπωμα που εκτείνεται σε τέσσερις ηπείρους, προσφέρει δίκαιες και ίσες πιθανότητες επιτυχίας για εταιρείες που θέλουν να ανταγωνιστούν στο παγκόσμιο ψηφιακό οικοσύστημα, και συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Twitter, Spotify, Waze, LinkedIn και Snapchat.

Σήμερα, ο Gaston και η Aleph στοχεύουν να κάνουν την ψηφιακή διαφήμιση προσβάσιμη σε όλους, και να βοηθήσουν τις αναδυόμενες αγορές να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό, βοηθώντας ταυτόχρονα τις εταιρείες και τα ταλέντα που αντιμετωπίζουν ατελείωτα εμπόδια εισόδου, να γίνουν μέρος ενός από τους πιο συναρπαστικούς κλάδους στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η EY προσφέρει δωρεάν ένα νέο Μεταπτυχιακό στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε όλους τους ανθρώπους της

gazzetta
gazzetta reader insider insider