Inditex: Ισχυρή ανάπτυξη σε πωλήσεις και κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Inditex: Ισχυρή ανάπτυξη σε πωλήσεις και κέρδη το πρώτο τρίμηνο
Ο κολοσσός της μόδας ανακοίνωσε τριμηνιαίες πωλήσεις 6,74 δισ. ευρώ για την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου, ξεπερνώντας τα 6,29 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ισχυρή ανάπτυξη σε πωλήσεις και κέρδη ανακοίνωσε η ισπανική Inditex για το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά το κλείσιμο καταστημάτων στην Κίνα και τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο κολοσσός της μόδας ανακοίνωσε τριμηνιαίες πωλήσεις 6,74 δισ. ευρώ για την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου, ξεπερνώντας τα 6,29 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, τα κέρδη προ τόκων και φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση στα 1,03 δισ. ευρώ, καθώς το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε στο 15,3% με μικτό περιθώριο στο 60,1%, το υψηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία, δήλωσε η μητρική των Zara και άλλων επωνυμιών μόδας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 760 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δέσμευσε ποσό ύψους 216 εκατ. ευρώ σχετικά με το αναμενόμενο κόστος φέτος στη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο όμιλος στις αρχές του έτους έκλεισε όλα τα καταστήματα στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Credit Suisse: Προειδοποίηση για τα κέρδη β' τριμήνου, λόγω πολέμου και αύξησης των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider