Abercrombie & Fitch: Απροσδόκητες ζημιές στο α' τρίμηνο - «Βουτιά» 27% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Abercrombie & Fitch: Απροσδόκητες ζημιές στο α' τρίμηνο - «Βουτιά» 27% για τη μετοχή
Ζημιές αντί για κέρδη -όπως ανέμενε η αγορά- κατέγραψε στο α' τρίμηνο χρήσης του 2022 η Abercrombie & Fitch, καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις.

Ζημιές αντί για κέρδη -όπως ανέμενε η αγορά- κατέγραψε στο α' τρίμηνο χρήσης του 2022 η Abercrombie & Fitch, καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την αύξηση του λειτουργικού κόστους όσο και την εκτόξευση του κόστους των logistics.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, στο διάστημα Φεβρουαρίου - Απριλίου η Abercrombie & Fitch ανέφερε προσαρμοσμένες ζημιές ύψους 27 σεντς/μετοχή έναντι προβλέψεων για κέρδη 0,08 δολαρίων/μετοχή, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Οι συνολικές ζημιές στο α' τρίμηνο χρήσης διαμορφώθηκαν στα 14,8 εκατ. δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 813 εκατ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για έσοδα 799 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για τις συνολικές της επιδόσεις στο οικονομικό έτος 2022, αναμένοντας πλέον αύξηση των πωλήσεων κατά 2%, την στιγμή που η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για αύξηση ως 4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 3,5%.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, η μετοχή της Abercrombie & Fitch βυθίζεται κατά 27% στις συναλλαγές της Wall Street, ενώ σε αρνητικό έδαφος συμπαρασύρονται και οι τίτλοι άλλων εισηγμένων στον κλάδοι του λιανεμπορίου ειδών ένδυσης, με τις American Eagle Outfitters και Urban Outfitters να χάνουν άνω του 7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zoom: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις πρώτου τριμήνου- Guidance κερδοφορίας για το β' τρίμηνο

Απώλειες για τη μετοχή της Walmart, καθώς ενέργεια και ακρίβεια περιόρισαν τα κέρδη

«Ψαλιδίζει» το 10% του προσωπικού της η Klarna

gazzetta
gazzetta reader insider insider