Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο - Πτώση 3% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο - Πτώση 3% για τον Nasdaq
Πτώση 150 μονάδων για τον Dow Jones, στο -1,5% ο S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 22.01

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, τερματίζοντας πολύ γρήγορα την ανοδική αντίδραση της Wall Street, καθώς η επαναφορά των ισχυρών πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο συμπαρασύρει ολόκληρη την αγορά.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,46% ή 147 μονάδες και βρίσκεται στα επίπεδα των 31.732 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.915 μονάδες, με απώλειες 1,46%.

Ισχυρή πτώση 3,03% καταγράφει, τέλος, ο δείκτης Nasdaq -των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης- ο οποίος υποχωρεί στις 11.187 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 36% καταγράφει η μετοχή της Snap, καθώς η εταιρεία του κλάδου social media εκτιμά πως δεν θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της για έσοδα και κέρδη στο τρέχον τρίμηνο, γεγονός που οδηγεί στην επιβράδυνση του προγράμματος προσλήψεων.

Σε αρνητικό έδαφος και οι υπόλοιποι τίτλοι του κλάδου των social media, με την Meta Platforms να χάνει 6% και την Pinterest 17%, ενώ οι κολοσσοί του τεχνολογικού τομέα κινούνται και αυτοί με αρκετές απώλειες. Alphabet και Netflix υποχωρούν κατά περίπου 6%, η Amazon χάνει 3%, ενώ η μετοχή της Apple σημειώνει απώλειες 1%.

Την ίδια στιγμή, άμυνες στο γενικότερο sell off του Nasdaq βγάζει η μετοχή της Zoom με κέρδη της τάξης του 2%, καθώς η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται μετά τις ανοδικές εκτιμήσεις για την κερδοφορία της στο β' τρίμηνο του έτους.

Τέλος, ισχυρές απώλειες άνω του 27% καταγράφει η μετοχή της φημισμένης εταιρείας λιανεμπορίου ένδυσης Abercrombie & Fitch, καθώς οι επιδόσεις της κατά το α' τρίμηνο χρήσης βρέθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ μικρή πτώση 1% σημειώνει η μετοχή της Best Buy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zoom: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις πρώτου τριμήνου- Guidance κερδοφορίας για το β' τρίμηνο

Ευρωαγορές: Απώλειες άνω του 1% στη «σκιά» των φόβων για ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider