Under Armour: Κάτω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα - «Βουτιά» 25% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Under Armour: Κάτω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα - «Βουτιά» 25% για τη μετοχή
Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Under Armour κατά το α' τρίμηνο, με την εταιρεία αθλητικών ειδών να αναμένει περαιτέρω υποχώρηση των μεγεθών της για ολόκληρη την χρήση του 2022.

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Under Armour κατά το α' τρίμηνο, με την εταιρεία αθλητικών ειδών να αναμένει περαιτέρω υποχώρηση των μεγεθών της για ολόκληρη την χρήση του 2022.

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε πως τα καθαρά της έσοδα στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια, αυξημένα σε σχέση με τα έσοδα 1,26 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ωστόσο κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για έσοδα 1,32 δισ. δολαρίων.

Σημαντική κάμψη κατά 14% σημείωσαν τα έσοδα της εταιρείας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι νέοι περιορισμοί στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας έπληξαν σημαντικά της επιδόσεις της Under Armour.

Παράλληλα, ο κολοσσός στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης και υπόδυσης ανέφερε ζημιά 1 σεντ/μετοχή έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 6 σεντς ανά μετοχή.

Τέλος, η Under Armour εκτίμησε πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο της χρήσης του 2023 θα διαμορφωθούν στα 0,63-0,68 δολάρια για τη χρήση 2023, τη στιγμή που οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για προσαρμοσμένα κέρδη 0,83 δολαρίων ανά μετοχή.

Μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας, η μετοχή της Under Armour στη συνεδρίαση της Παρασκευής υποχωρεί κατά 25% στα επίπεδα των 10,39 δολαρίων, γεγονός που συνιστά χαμηλά ενός έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Under Armour: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα, με ώθηση από τη Β. Αμερική

gazzetta
gazzetta reader insider insider