Harley-Davidson: Οι ελλείψεις τσιπ έφεραν μείωση των κερδών στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Harley-Davidson: Οι ελλείψεις τσιπ έφεραν μείωση των κερδών στο α' τρίμηνο
Μείωση των κερδών κατέγραψε κατά το α' τρίμηνο του 2022 η Harley-Davidson Inc, καθώς η εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών επηρεάστηκε σημαντικά από τις ελλείψεις ημιαγωγών αλλά και από την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Μείωση των κερδών κατέγραψε κατά το α' τρίμηνο του 2022 η Harley-Davidson Inc, καθώς η εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών επηρεάστηκε σημαντικά από τις ελλείψεις ημιαγωγών αλλά και από την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική εταιρεία με έδρα στο Μιλγουόκι ανέφερε καθαρά κέρδη της τάξης των 223 εκατ. δολαρίων, ενώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχε αναφέρει κέρδη 259 εκατ. δολαρίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,45 δολάρια έναντι κερδών 1,68 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν 1,5 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2021, ενώ οι πωλήσεις μοτοσυκλετών διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 6% σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία μετρά 119 χρόνια στην αγορά μοτοσυκλετών, οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή αντιστάθμισαν την αύξηση του κόστους παραγωγής χωρίς να επηρεάσουν τον όγκο των πωλήσεων, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτική αναφορικά με την εξομάλυνση της κατάστασης στην παγκόσμια αγορά των ημιαγωγών στη διάρκεια του 2022.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας, η μετοχή της Harley-Davidson υποχωρεί κατά 1,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jaguar και Harley Davidson «παγώνουν» τις παραδόσεις στη Ρωσία

Harley-Davidson: Επιστροφή στα κέρδη στο δ' τρίμηνο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider