Επιθετική προσφορά εξαγοράς για Twitter από τον Έλον Μασκ - Δίνει 43 δισ. δολάρια - «Εκτόξευση» για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιθετική προσφορά εξαγοράς για Twitter από τον Έλον Μασκ - Δίνει 43 δισ. δολάρια - «Εκτόξευση» για τη μετοχή
Ο ιδρυτής της Tesla θέλει τον πλήρη έλεγχο του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου. Μετά από την είδηση, η μετοχή της Twitter κατέγραψε άνοδο κοντά στο 20%.

Τελευταία ενημέρωση: 14:27

Πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Twitter κατέθεσε ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ.

Σε ανάρτηση του, ο Μασκ αναφέρει λακωνικά «έκανα προσφορά», παραθέτοντας την ανακοίνωση στο site της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η πρόταση εξαγοράς αφορά ποσό 43 δισ. δολαρίων ή 54,2 δολαρίων ανά μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου. Η πρόταση αποτελεί premium 54% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Twitter στο αμερικανικό χρηματιστήριο στις 28 Ιανουαρίου, μετέδωσε το Bloomberg.

Μετά από την είδηση, η μετοχή της Twitter βρέθηκε να ενισχύεται άνω του 12% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, ενώ πρόσκαιρα έφτασε να κερδίζει έως 18,5%. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 6% από την αρχή του 2022 και περίπου 18% από την αρχή του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla απέκτησε το 9,2% της Twitter στις 4 Απριλίου. Μέσα στο τελευταίο 10ήμερο, με αναρτήσεις του στα social media έχει θέσει προς τους ακολούθους τους (πάνω από 80 εκατ. χρήστες) διάφορα ερωτήματα για τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο Twitter.

Οι προτάσεις περιλαμβάναν από το να μετατραπούν τα κεντρικά γραφεία της Twitter στο Σαν Φρανσίσκο σε κέντρο αστέγων έως το να δημιουργηθεί κουμπί επεξεργασίας (edit) για τους χρήστες του social media.

Αποδοχή ή αποχώρηση

Στη σχετική επιστολή που έστειλε ο Μασκ στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Twitter, Μπρετ Τέιλορ, σημειώνεται πως «πιστεύω ότι η εταιρεία δεν κυριαρχεί ούτε υπηρετεί τον κοινωνικό σκοπό της με την τρέχουσα κατάσταση. Η Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί σε μια ιδιωτική εταιρεία. Σε περίπτωση που η πρόταση εξαγοράς δεν γίνει δεκτή, θα χρειαστεί να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος της εταιρίας» ανέφερε ο Μασκ.

Σημειώνεται πως η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται σε 260 δισ. δολάρια, ενώ η αξία κεφαλαιοποίησης της Twitter υπολογίζεται σε 37 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τον Άνταμ Γκρισαφούλι της Vital Knowledge, «η πρόταση των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή είναι πολύ μικρή για να γίνει δεκτή από τους μετόχους της Twitter».

Όπως έγινε γνωστό, η Twitter θα αναθέσει στην Goldman Sachs και στο γραφείο Wilson Sonsini την αξιολόγηση της πρότασης εξαγοράς του Μασκ.

«Θα εξετάσουμε προσεχτικά την πρόταση για να διαπιστώσουμε το τι είναι καλύτερο για τους μετόχους μας» αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Twitter

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέτοχος της Twitter μηνύει τον Έλον Μασκ - «Καθυστέρησε να αποκαλύψει το μερίδιο που απέκτησε»

Ο Έλον Μασκ χάλασε την μηνιαία «ημέρα ξεκούρασης» των εργαζομένων στο Twitter

Δεν θα μπει τελικά στο Δ.Σ. του Twitter ο Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider