Ο Έλον Μασκ απέκτησε το 9,2% του Twitter - Εκτοξεύτηκε άνω του 27% η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ απέκτησε το 9,2% του Twitter - Εκτοξεύτηκε άνω του 27% η μετοχή
O CEO της Tesla πλέον κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 9,2%. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.56

Μεγάλο μερίδιο στο Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ, με την είδηση να εκτοξεύει τη μετοχή του κοινωνικού δικτύου άνω του 28% περίπου στα 50 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν τη Δευτέρα στις ρυθμιστικές αρχές, ο CEO της Tesla πλέον κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 9,2%. Η αξία του μεριδίου ανέρχεται στα 2,89 δισ. δολάρια, βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής του Twitter την Παρασκευή στα 39,31 δολάρια. Με την τρέχουσα τιμή, ξεπερνά τα 3,6 δισ. δολάρια.

Η μετοχή του Twitter είχε να καταγράψει τέτοια άνοδο από το 26,8% που σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2009.

Η επένδυση του Μασκ, έρχεται την ώρα που η μετοχή του Twitter άρχισε να ανακάμπτει έπειτα από ένα δύσκολο 2021, σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά. Από τις αρχές του έτους, η μετοχή έχει υποχωρήσει 9,1%, άλλα την Παρασκευή έκλεισε πάνω από το χαμηλό 20 μηνών των 32,42 δολαρίων που κατέγραψε στις 7 Μαρτίου. Το 2021, η μετοχή του Twitter «βυθίστηκε» 20,2%.

Πάνω από 80 εκατομμύρια followers

Ο 50χρονος Μασκ χρησιμοποιεί συχνά την πλατφόρμα του Twitter και έχει πάνω από 80 εκατομμύρια followers.

Τον περασμένο μήνα είχε ξεκινήσει μια δημοσκόπηση στον λογαριασμό του όπου ρωτούσε το κοινό του εάν το Twitter συμμορφώνεται με τις αρχές του ελεύθερου λόγου. Όταν πάνω από το 70% απάντησαν «όχι» στο ερώτημα, ο Μασκ ρώτησε εάν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα, ενώ αποκάλυψε πως σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα.

Ο Μασκ είναι μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο Twitter. Ωστόσο, στο παρελθόν κάποιες από τις αναρτήσεις του δημιούργησαν έντονους «πονοκεφάλους» στον επικεφαλής της Tesla.

Στις 7 Αυγούστου του 2018 ο Μασκ είχε τουιτάρει ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο όταν η μετοχή φτάσει τα 420 δολάρια ανά μετοχή. Οι 12 μήνες που ακολούθησαν μετά από αυτή την ανάρτηση ήταν «τρενάκι του τρόμου» για τον Μασκ και τους μετόχους της Tesla. Εκείνη την εποχή, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε επιδόσεις ρεκόρ, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπη με αγωγές, κρατική έρευνα και απολύσεις. Ο Μασκ πέτυχε επίσης διακανονισμό με την SEC στο πλαίσιο του οποίου εγκατέλειψε το ρόλο του προέδρου της Tesla. Το επίμαχο tweet:

Σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με συνολική καθαρή αξία σχεδόν 273 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Starbucks σταματά τις επαναγορές μετοχών, δίνοντας έμφαση στα καταστήματα και το προσωπικό της

Ετήσιες ζημίες έως και 400 εκατ. ευρώ αναμένει η Ryanair

gazzetta
gazzetta reader insider insider