Σ. Ρεντετάκος: «Στην Alpha Bank αναγνωρίζουμε ότι κάθε μικρή επιχείρηση είναι μοναδική»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Ρεντετάκος: «Στην Alpha Bank αναγνωρίζουμε ότι κάθε μικρή επιχείρηση είναι μοναδική»
Στις προοπτικές των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων και στην ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Ρεντετάκος, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, στο 4th Family Business Conference.

Στις προοπτικές των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων και στην ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Ρεντετάκος, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, στο 4th Family Business Conference.

«Τα κριτήρια ESG αποτελούν κοινό στόχο, τον οποίο θέλουμε να επιτύχουμε σε συνεργασία με τους Πελάτες μας, να είμαστε αρωγοί της προσπάθειάς τους, παρέχοντας τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την υλοποίηση βιώσιμων επενδύσεων. Το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με την πληθώρα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, δημιουργούν έναν σημαντικό πολλαπλασιαστή ανάπτυξης, με συμβολή στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου».

Για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, αναφέρθηκε στο «χτίσιμο» του ελληνικού brand, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, με ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Τόνισε δε ότι «ο δρόμος μπροστά είναι μονής κατεύθυνσης και μας υποχρεώνει να διαμορφώσουμε τον χάρτη, που θα μας κατευθύνει στο μέλλον. Κι αυτό σημαίνει σωστή διάγνωση, του πού είμαστε και διορατική στόχευση, για το πού θέλουμε να πάμε».

Σημείωσε επίσης ότι στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η στροφή στην καινοτομία και η επένδυση στη γνώση, είναι στοιχεία που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις, να λειτουργήσουν πιο ανταγωνιστικά και να γίνουν πιο εξωστρεφείς και ότι στην κατεύθυνση αυτή, «οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζεται να υποστηριχθούν αποτελεσματικά για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να ενταχθούν σε αλυσίδες αξίας, να ενσωματώσουν ψηφιακές τεχνολογίες και νέες δεξιότητες».

«Σε αυτό το σημείο ο συμβουλευτικός ρόλος των τραπεζών είναι πολύ κρίσιμος κι εμείς στην Alpha Bank προσφέρουμε συμβουλευτική τραπεζική και τεχνική στήριξη, από την εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου μέχρι τη χρηματοδότηση και υλοποίησή του. Με άξονα την εξωστρέφεια, συνδράμουμε με ιδέες σε επιχειρηματικά σχέδια που προωθούν τον εκσυγχρονισμό και την πράσινη μετάβαση, με επιλογή του
πλέον αποδοτικού επενδυτικού προγράμματος, ανά επιχειρηματικό σχέδιο», τόνισε. Το τρίπτυχο ‘διαφοροποίηση’, ‘καινοτομία’, ‘ταχύτητα’ κλειδί για την επιτυχία των μικρών επιχειρήσεων.

Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank αναφέρθηκε και στους πυλώνες που πρέπει να χαρακτηρίζουν το στρατηγικό προσανατολισμό των μικρών επιχειρήσεων:

«Με ζητούμενο την ανταγωνιστικότητα σε όρους ποιότητας και καινοτομίας, οι μικρές επιχειρήσεις οφείλουν να επενδύσουν στο τρίπτυχο ‘διαφοροποίηση’, ‘καινοτομία’, ‘ταχύτητα’, και να αναζητήσουν τα αναγκαία εφόδια για να ισχυροποιηθούν και να ανταπεξέλθουν στις εγχώριες και διεθνείς τάσεις, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις σύνθετες προκλήσεις που συνδέονται με την επιδιωκόμενη – όσο και αναγκαία - μεγέθυνσή τους» και κατέληξε «η Alpha Bank αναγνωρίζει ότι κάθε μικρή επιχείρηση είναι μοναδική και τη στηρίζει να πάρει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει την επιτυχία. Δεν παρέχουμε μόνο δάνεια, είμαστε σύμβουλοι των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider