doValue Greece: Ανέλαβε τη διαχείριση μέρους του χαρτοφυλακίου Neptune – Έως τέλος Απριλίου το onboarding

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
doValue Greece: Ανέλαβε τη διαχείριση μέρους του χαρτοφυλακίου Neptune – Έως τέλος Απριλίου το onboarding
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της doValue Greece, της ανατέθηκε νέα εντολή διαχείρισης που εκπροσωπεί πρόσθετη Ακαθάριστη Λογιστική Αξία περίπου 500 εκατ. ευρώ («Project Neptune»).

Την δευτερογενή συναλλαγή τιτλοποιημένων δανείων με την ανάληψη από την doValue της διαχείρισης του Project Neptune (πρόκειται για τμήμα μιας παλαιότερης συναλλαγής για χαρτοφυλάκιο 1,1 δισ. ευρώ που είχε αγοράσει η Fortress Investment Group από την Alpha Bank το 2020 και στη συνέχεια δόθηκε για διαχείριση στη CEPAL), ανακοίνωσε η ιταλική doValue S.p.A.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της doValue Greece, της ανατέθηκε νέα εντολή διαχείρισης που εκπροσωπεί πρόσθετη Ακαθάριστη Λογιστική Αξία περίπου 500 εκατ. ευρώ («Project Neptune»). Το έργο είχε ήδη αναφερθεί στο πλαίσιο των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του 2021 που παρουσιάστηκαν από την ιταλική doValue S.p.A. στην αγορά στις 18 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το ιστορικό της συναλλαγής, το 2020, μια οντότητα συνδεδεμένη με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Fortress Investment Group απέκτησε χαρτοφυλάκιο από την Alpha Bank με Ακαθάριστη Λογιστική Αξία περίπου 1,1 δισ. ευρώ και ανέθεσε τη μεταβατική εντολή εξυπηρέτησης στην ελληνική υπηρεσία εξυπηρέτησης CEPAL. Με το Project Neptune, η doValue θα αναλάβει ως μακροπρόθεσμος διαχειριστής τη διαχείριση περίπου του 50% του αρχικού χαρτοφυλακίου 1,1 δις. ευρώ κατά την ενσωμάτωση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Απριλίου 2022.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που χορηγούνται σε Επιχειρήσεις και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις εξασφαλισμένα με ακίνητα στην Ελλάδα.

Το Project Neptune είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την doValue στην Ελλάδα για να καθιερωθεί ως ηγέτης ανεξάρτητος Servicer και ακολουθεί την ανάθεση του Project Frontier (τιτλοποίηση HAPS από την Εθνική Τράπεζα (χαρτοφυλακίου περίπου 5,7 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Λογιστικής Αξίας, το οποίο ανατέθηκε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας στην doValue που ενεργεί σε κοινοπραξία με την Fortress και την Bain) και του Project Mexico (τιτλοποίηση μέσω του «Ηρακλή» από την Eurobank, χαρτοφυλακίου περίπου 3,2 δις. ευρώ ακαθάριστης λογιστικής αξίας, όπου η doValue, μέσω της doValue Greece, κατάφερε να διατηρήσει την εντολή εξυπηρέτησης προσφέροντας backstop στη Eurobank και μεταπωλώντας το χαρτοφυλάκιο σε εξειδικευμένο επενδυτή).

Η doValue, πρώην doBank S.p.A., είναι ο κορυφαίος διαχειριστής απαιτήσεων και ακίνητης περιουσίας στη Νότια Ευρώπη, με παρουσία σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο. Η doValue έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στον κλάδο και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία, ύψους περίπου 150 δισ. ευρώ (Μεικτή Λογιστική Αξία) με περίπου 3.200 υπαλλήλους και ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών, ενώ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου (Euronext Milano, EXM).

Η Altamira Asset Management και η doValue Greece, κατέγραψαν το 2021 ακαθάριστα έσοδα περίπου 572 εκατ. ευρώ και EBITDA εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων περίπου 201 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

doValue: Ψηφιακές υπηρεσίες προς συναλλασσόμενους οφειλέτες από την εταιρία διαχείρισης δανείων και ακινήτων

doValueGreece: Νέες καινοτόμες Digital υπηρεσίες εξυπηρέτησης

doValue Greece: Στην κορυφή των servicers με δάνεια 38 δισ. και μερίδιο αγοράς 29%

gazzetta
gazzetta reader insider insider