Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών τα έσοδα της Tencent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών τα έσοδα της Tencent
Τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση από όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών υποχώρησαν τα έσοδα της Tencent Holdings το τέταρτο τρίμηνο, αυξάνοντας τις ενδείξεις της επιβράδυνσης στον τεχνολογικό τομέα της Κίνας εν μέσω της εξασθένησης στην κατανάλωση και της καταστολής των ρυθμιστικών αρχών.

Τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο ενισχύθηκαν 7,9% στα 144,19 δισ. γουάν (22,65 δισ. δολάρια), διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών της FactSet, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 60% στα 94,96 δισ. γουάν.

Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στο ότι η ανάπτυξη στα έσοδα των παιχνιδιών της Tencent, μιας από τις μεγαλύτερες εισοδηματικές ροές του τεχνολογικού γίγαντα, μειώθηκε στο 1%. Τα έσοδα από ένα άλλο βασικό τμήμα, τη διαδικτυακή διαφήμιση, μειώθηκαν κατά 13%, καθώς οι εκτεταμένες ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας πέρυσι έπληξαν τη ζήτηση από τους διαφημιστές. Η εταιρεία αναμένει ότι η διαφημιστική της δραστηριότητα θα αναπτυχθεί ξανά στα τέλη του 2022.

Τα αποτελέσματα ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά προβλημάτων για την εταιρεία. Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Tencent αντιμετωπίζει ένα πιθανό πρόστιμο ρεκόρ για παραβιάσεις των κανόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων το ένα πέμπτο του προσωπικού στη μονάδα cloud, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δραστηριότητά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται το ράλι για τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ

Έρχεται νομοθεσία - ορόσημο από την ΕΕ για την ισχύ των Big Tech

Επιφυλακτικότητα και απώλειες στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider